Hoppa till sidans innehåll

Nu är ytterväggarna på klubbhuset klara


Byggarbetarna vid Furulid sliter hårt i vårsolen, även om de här har tagit sig en liten paus. Från vänster är det bygglärlingarna Emil Bringner och Martin Johansson, brukblandare Karl-Åke Källming, murarbasen Bengt Fransson och allt-i-allon Kalle Ramde. Tisdag 27 maj var ytterväggarna till suterrängvåningen klara.

Arbetslaget

Bygget vid Furulid växer fram i en rasande takt. Nu är ytterväggarna i suterrängvåningen klara. Det betyder att vi ligger en vecka före tidsplanen.

Murarjobb

Den 19 maj började murare Bengt Fransson (bilden)med ytterväggarna, och efter fem dagars murarjobb är nu ytterväggarna klara.
- Nu går vi på innerväggarna, men det jobbet tar nog en dryg vecka, säger Bengt.

Karl-Åke Källming och Bo Andersson har blandat bruk under veckan. Dessutom har Göran Karlsson, Kalle Ramde och Lars-Åke "Nådde" Nordén turats om att basa för hantlangningen.
En välkommen arbetsinsats görs också av elever från Aneby praktiska gymnasium och Brinellskolan i Nässjö, vilka i sin byggarbetsutbildning behöver känna på jobbet på allvar. När vi hälsar på vid bygget är det Emil Bringner, Eksjö, och Martin Johansson, Nässjö, som lär sig av Murar-Bengt och skaffar sig nödvändigt kunnande.

Murbruk

Karl-Åke är klar med ännu en kärra murbruk.

Publicerad 2008-05-28 00:00 av Ola Gustafsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:08

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info