Hoppa till sidans innehåll

Wilma visade vägen i årets första tävling

11 JAN 2022 21:22
Höglandets skidungdomar hade en härlig tävlingskväll vid Tallbacken i Aneby på tisdagskvällen. SOK Anebys Wilma Tensén visade vägen i knattemixklassen. Hon startade först och var först i mål av totalt 73 ungdomar.
  • Skapad: 11 JAN 2022 21:22

Vinterns första skidtävling är avklarad i SOK Anebys regi vid Tallbacken. Första deltävlingen i Höglandets ungdomsserie samlade 73 deltagare, varav hela 29 tävlande för SOK Aneby.

Allra först ut var de minsta, i knattemixklassen, där SOK Aneby hade åtta åkare till start och Wilma Tensén med startnummer 1 på nummerlappen gav sig ut först i spåret, och såg också till att vara först i mål. I knattemixklassen, upp till åtta år, är det ingen tidtragning, men det är härligt glada barn som kämpar i spåret.

Signe och Amanda lyckades bäst
Av de 29 deltagande SOK Aneby-ungdomarna var det Signe Fransson och Amanda Fyhr som lyckades bäst. Signe gjorde ett utmärkt lopp i D 13-14-klassen och slutade tvåa, slagen bara av Landsbro IFs Meja Fransson, som var 32 sekunder snabbare på den tre kilometer långa banan.

Amanda Fyhr körde i D 11-12-klassen, två kilometer, och slutade på en tredje plats, 39 sekunder efter Sally Fransson, Landsbro IF.

Sex deltävlingar ingår
Höglandsserien avgörs med sex deltävlingar under vintern och final i mitten av mars i Landsbro. Innan dess blir det ytterligare en tävling i Aneby, i början av mars.

I första deltävlingen var Landsbro lyckosammaste klubben med fyra klassvinster, Nässjö Ski tog tre segrar och Eksjö SOK en.

Här finns hela resultatlistan

Här kan du läsa allt om Höglandsserien, aktuell ställning med mera

Skribent: Ola Gustafsson
E-post: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info