Hoppa till sidans innehåll

Vecka 47 - nu är det ny orienteringsbana

21 NOV 2021 22:00
Nu är det ny orienteringsbana igen. Från och med måndag 22 nov är det ny sträckning. Vi uppdaterar med ny bana varannan vecka i mobilappen UsynligO. Men det finns fortfarande chans att orientera på banorna från tidigare veckor.
 • Uppdaterad: 24 OKT 2021 21:53

SOK Aneby fortsätter med orientering i mobilen, via en app. Efter premiären förra vintern lägger vi nu ut en ny bana varannan vecka. Vi arrangerar veckans bana i skogarna runt Aneby (och när snön kommer även i centrum). Alltsammans utan skärmar! Bara med ett pip i mobilen.

Förra vintern tog vi steget in i den nya tekniken. SOK Aneby introducerade orientering utan skärmar, men med ett blipp i telefonen som ett kvitto på att du är vid rätt kontrollpunkt. Nu kör vi vidare - först och främst fram till nyår. Och du kan vinna ett presentkort på 500 kronor om du deltar.

Apporientering som tränings- och motionsbanor i vinter
SOK Aneby genomför i vinter, som en tränings- och motionsaktivitet, veckans bana med hjälp av appen UsynligO. Det betyder att du måste ladda ner appen i din mobiltelefon för att kunna deltaga och sedan ha bana och karta där, och också få bekräftelse i telefonen på att du är vid rätt kontrollpunkt.

Du kan också ladda ner kartan direkt här, från hemsidan som en PDF-fil, och sedan skriva ut på din skrivare. Då har du också en papperskarta i handen under rundan, men registreringen av kontrollerna sker fortfarande i mobilen.

Det finns också ett antal utskrivna kartor i en korg på baksidan av Tallbacken.

Ladda ner kartan för vecka 43-44 (25 okt-7 nov)

Ladda ner kartan för vecka 45-46 (8 nov-21 nov)

Ladda ner kartan för vecka 47-48 (22 nov-5 dec)

Alla banor finns kvar - men ny bana varannan vecka
I höst, i första hand fram till nyår, kör vi träningsorienteringar enligt den här modellen. Det betyder att vi regelbundet, varannan vecka, lägger ut en ny bana, men det är inga skärmar att vare sig sätta ut eller plocka in.

Hur gör jag då för att kunna deltaga? Jo, det är enkelt. Följ manual längre ner på sidan så lotsas du rätt vid installation av appen och hur du sedan ska gå tillväga.

Tävla eller inte, det väljer du själv
Med UsynligO väljer du om du vill tävla och ha tidtagning eller ej. Den som registrerar sig och önskar det, placeras in i en resultatlista när omgången avslutas.

Om man inte vill ha en korrekt tid på banan utan man bara vill ha en lite roligare motionsrunda, kan man välja startpunkt var man vill. Du behöver heller inte ta alla kontroller. Det betyder att du kan välja att korta av banan på lämpligt ställe och därmed dela upp rundan på flera tillfällen.

Man kan ta kontrollerna i vilken ordning som helst. Du får ändå en bekräftelse på mobilen då du passerar kontrollpunkten.

Delta i utlottning av presentkort
Även om du inte deltar i tävlingsmomentet med tidtagning och resultatlista, kan du vinna presentkort om du vill vara med i en utlottning. Lagom till nyår drar vi en vinnare från höstens apporienteringar, som vinner 500 kronor på ett presentkort. För varje start du gör, och swishar in startavgiften 20 kr, får du en lott i dragningen. Vi hinner med fem omgångar med apporientering fram till nyår.

Swisha 20 kr för varje start och delta i utlottningen av presentkort på 500 kr.

Swish, tel 123 059 32 02 - 20 kr/bana

UsynligO (orientering utan skärmar)

 1. Ladda upp appen UsynligO till din mobiltelefon (sök efter UsynligO där appar finns).
 2. Kontrollera att du har platstjänst ”alltid” tillgänglig i din mobiltelefon.

För Iphone: Inställningar / Integritet / Platstjänster  ”på” / UsynligO ”alltid” och exakt platsinformation.

För Adroid: Inställningar / Platsåtkomst / Plats / UsynlgO ”tillåt alltid”

 1. Se till att mobilen är fullt laddad och inte har strömsparfunktion inkopplad.
 2. Starta appen UsynligO och logga in.
 3. Gå in under UsynligO banor.
 4. Hitta Aneby veckans bana och välj där bana.
 5. Kartan finns nu i din mobiltelefon. Du kan även skriva ut den från PDF-fil som finns på vår hemsida. Det kommer också att finnas några kartor tillgängliga vid Tallbacken (på baksidan)
 6. Ta dig till startpunkten och tryck på start.
 7. När du sedan passerar kontrollpunkten får du ett signal i mobilen som bekräftar att du är rätt.
 8. När du är klar loggar du ur så att du inte tömmer batteriet i mobiltelefonen.

Det finns mera information i appen UsynligO som kan vara lämpligt att ni läser.

Lycka till!

Skribent: Ola Gustafsson
E-post: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info