Hoppa till sidans innehåll

SOKA kör ut matkassar i Aneby hjälper

20 MAR 2020 16:53
I Aneby hjälps vi åt! I projektet Aneby hjälper ska föreningar på ideell väg köra hem matkassar till de som i Coronapandemins spår är isolerade och inte kan gå och handla. SOK Aneby ska hjälpa till med matkassar från ICA Lönnen.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2020 16:53

Folkhälsomyndigheten har fastslagit att 70+-gruppen i samhället är särskilt utsatta för svår sjukdom om de drabbas av Covid-19-viruset. Därför ska den här gruppen undvika att vistas i publika miljöer, det vill säga de ska inte gå till affären och handla.

Många har släktingar, vänner och grannar som kan hjälpa till att handla hem mat, och då ska man använda sig av den möjligheten i första hand, men alla har inte den kontakten. Det är här som "Aneby hjälper" kommer in i bilden.

Ringer in beställning på måndagar och tisdagar
Nu ska målgruppen 70+ (och andra som finns i riskgrupper och också blir isolerade) få möjlighet att ringa till ICA och COOP och beställa sin matkasse. Där sitter FRG, Frivilliga ResursGruppen, och tar emot beställningarna på måndagar och tisdagar kl 9:00-15:00.

Här kan du läsa på Aneby kommuns hemsida hur det går till att beställa

SOK Aneby och Aneby SK hjälper till på ICA
På onsdagar och torsdagar packas varorna och körs hem till beställaren. Packning och transport sköter föreningarna. SOK Aneby och Aneby SK finns på ICA varannan vecka. SOK Aneby börjar vecka 13 (med start måndag 23 mars) och Aneby SK tar vecka 14. Därefter kör SOKA alla udda veckor och ASK jämna veckor. Hur länge detta håller på kan vi inte sia om i dagsläget.

Fyra andra föreningar hjälper till på COOP
Samma verksamhet drivs på COOP. Här är det Korskyrkan/Allianskyrkan som packar och kör ut varor udda veckor, och Lions/Röda korset som har åtagit sig uppgiften jämna veckor.

Anmäl dig för att hjälpa till
Du som känner att du vill bidraga i det här arbetet är välkommen att kontakta Mikael Fyhr, som administrerar detta för SOK Anebys räkning. 
Kontaktuppgifter: Mikael Fyhr, 070-788 05 06 eller skicka ett mail till Mikael

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info