Hoppa till sidans innehåll

Sååå roligt att åka skidor på träningen!

06 FEB 2020 22:46
Äntligen fick alla barnen åka skidor på träningen! Det sprudlade om energi på torsdagskvällens skidträning. Visserligen bara 120 meter spår, men efter veckor med barmark var det ändå en höjdare.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2020 22:46

Bildtext: Så roligt att det smittar av sig. Minna Björkman och Amanda Fyhr skrattade sig igenom skidträningen på snö.

Visst blev det skidträning på snö den här torsdagen. 6 februari var första gången i år som det gick att träna på skidor vid Tallbacken. En vecka tidigare i vinter fanns det snö, det var första veckan i december.

Ett 30-tal barn mellan fyra och 16 år körde så det stod härliga till. De allra yngsta höll till inne på tennisbanan, dit en del av den tillverkade snön förts i vinden.

lu
Ludvig Eriksson jagad av Fabian Johansson uppför backen.

En backe upp och ner
Mesta snön låg förstås på spåret. En backe upp och ner vid sidan av tennisbanan var det som gällde. Här åktes det fram och tillbaka på den stenhårda pisten med tillverkad snö.

olivia
Olivia Sundström och Lina Persson nöjda efter dagens träning.

En dag på fotbollsplan
Natursnön som föll i tisdags, och som gav ett kanonfint spår på fotbollsplan under onsdagen, höll bara fram till onsdagskvällen. Sedan var natursnön borta igen, men det var årskilliga som passade på att åka, inte minst klubbens vasaloppsdeltagare.

Nypistat natten till fredag
Nu återstår att se hur länge den tillverkade snön ligger kvar, men förhoppningsvis är den här biten åkbar under de närmaste dagarna och hela helgen.

Natten fredag till lördag fylldes det på med lite mer snö och hela ytan pistades om. Nu är det 120 m enkel väg (240 m fram och tillbaka), och klassiskt spår draget i ytterkant på båda håll. Spårbädden lär hålla över helgen, men inga minusgrader i sikte närmaste tiodagarsperioden.

hj
Hjalmar Fransson (till vänster) och Elis Andersson kämpar upp för det hala spåret.

alv
Alva Rickardsson och Minna Björkman laddar för nedförsbacken.

gäng
Härligt att få åka skidor på riktigt. Från vänster Lova Nord, Alva Rickardsson, Julia Eriksson (bakom), Minna Björkman, Amanda Fyhr, Elina Rosander, Maximilian Söderlund och Jonah Ardeby.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info