Hoppa till sidans innehåll

Över 30 barn på Idrottsskolans start

08 SEP 2020 09:33
Nu är idrottsskolan igång i Aneby kommun, och detta med rekorddeltagande. De två första kvällarna har det varit orientering vid Tallbacken.
  • Skapad: 08 SEP 2020 09:33

Bildtext: Start och information för alla åttaåringarna på idrottsskolan, innan det väntade olika aktiviteter runt Tallbacken.

SOK Aneby har varit först ut av föreningarna som ska arrangera idrottsskolan för alla intresserade åttaåringar i kommunen. I år är det rekorddeltagande med 41 (!) inskrivna barn i idrottsskolan. Barnen får under hösten, vintern och våren prova på 17 olika aktiviteter, med två kvällar på varje aktivitet.

De två första måndagarna har det handlat om orientering med 32 respektive 33 deltagare under de båda kvällarna. Ett tiotal SOK Aneby-ledare har sett till att allt flutit på ett utmärkt sätt.

Sex olika övningar på två kvällar
Måndagskvällens övning bestod i tre stationer med labyrintorientering, en stjärnorientering med kontroller på Furulidskolans skolgård och dessutom en fotoorientering runt Tallbacken. Veckan innan var det en kort orienteringsbana i skogen, stämpelstafett och sakletartävling.

Padel och skidor
Nu fortsätter idrottsskolan närmast med innebandy i två veckor, men SOK Aneby återkommer som arrangör två gånger till under året, dels med två veckor padel under hösten och sedan två veckor med skidor i januari-februari.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info