Hoppa till sidans innehåll

Nu startar Naturpasset - här finns kartan

16 MAJ 2021 20:25
Nu startar Naturpasset i Aneby för säsongen. Först ut blir det en skogsorientering vid Parkskolan och Skärsjöskogarna. Det här är orientering i den egen takt och du har över tre veckor på dig att klara kontrollerna.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2021 21:57

Naturpasset är en enkel orientering. Vi har placerat ut 12 kontroller i skogen. Med hjälp av kartan letar du dig fram till kontrollpunkterna.

Du deltar i Naturpasset helt och hållet i din egen takt och när det passar dig. Ingen tidtagning, ingen registrering. Det trevliga med Naturpasset är att du kommer ut i lite nya delar i skogen, inte bara på de markerade motionsspåren.

Tre omgångar under våren och sommaren
I år har vi delat upp Naturpasset i tre olika omgångar, där varje omgång pågår tre-fyra veckor. Du väljer naturligtvis själv om du deltar en eller flera veckor. Vi hoppas självklart att du ska tycka detta är så trevligt att du deltar i varje omgång.

Börjar med orientering plus frågesport
Första gången blir det 12 kontroller att besöka. Men det är inte bara orientering. Vid varje kontrollpunkt sitter en fråga. Temat för frågorna är "höjder, berg och dalar" och frågorna är både allmänbildande och trevliga. Dessutom med en hel del historiska tillbakablickar.

Tipsfrågorna löser du för dig själv, och när du kommer hem kan du ladda ner facit här från hemsidan (se längre ner) för att se hur bra du klarade frågorna.

De kommande omgångarna kommer att se lite annorlunda ut, men det återkommer vi till då.

Här finns kartan – utan att behöva besöka någon butik
För att deltaga i Naturpasset behöver du kartan, och den finns att tillgå mycket enkelt. Du har två alternativ att välja på:

  • Du kan ladda ner din karta direkt här från SOK Anebys hemsida och skriva ut på din skrivare (eller bara ha den i mobilen). Länk till nedladdning hittar du längst ner i texten.
  • Du kan hämta en karta i Tallbacken. Utskrivna kartor finns att hämta i en låda på baksidan, under skärmtaket. Ta gärna med egen plastficka om du har.

Tävla om presentkort
Vill du stödja SOK Anebys verksamhet kan du betala för din karta och samtidigt automatiskt deltaga i utlottning av priser.

Du betalar 40 kr via Swish, tel 123 059 32 02. Ange namn och adress.

Genom att betala deltar du automatiskt i en utlottning oavsett hur många kontroller du besöker. Du behöver inte lämna in något startkort eller lappen med tipsraden efteråt. Det viktiga är att du kommer ut och får njuta av en skön aktivitet i skogen.

Efter varje omgång utlottas tre presentkort.

  • Vinster i omgång 1, 17 maj-11 juni:
  • Första vinst: Presentkort 500 kr på Höglandsvillan.
  • Andra vinst: Presentkort 300 kr på Höglandsvillan.
  • Tredje pris: Presentkort 200 kr på Höglandsvillan.

"Jag vill inte betala"
För oss i SOK Aneby är det viktigaste att så många som möjligt kommer ut i skogen och får njuta av naturen, inte minst i dessa tider när man ska röra sig mer på egen hand. Känner du att du inte vill betala kan du delta ändå. Då bjuder vi i SOK Aneby på aktiviteten. Alla som går ut i skogen och njuter av att med kartans hjälp leta sig fram till kontrollerna är automatiskt vinnare.

Så här är planen för våren och sommaren
Vi kör Naturpasset i tre omgångar, så när du är klar med första omgången kan du invänta nästa.

Naturpasset omgång 2 startar 12 juni.

LADDA NER NATURPASSET OMGÅNG 1 - PDF-fil

Ladda ner facit med rätt rad och rätta svar på tipsfrågorna - PDF-fil

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info