Hoppa till sidans innehåll

Nu finns skidspår på fotbollsplanen

07 JAN 2021 11:06
Torsdag förmiddag (7 jan), strax efter klockan 10, kunde skidspåret på Furulids fotbollsplaner öppnas. Nu finns det ett cirka en kilometer långt spår på natursnö.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2021 11:06

Redan på trettondagens förmiddag, när snöfallet börjat, var "spårmaskinen" Göran Karlsson igång och påbörjade prepareringen på Furulids IP. Spåret på fotbollsplanerna är möjligt tack vare det goda samarbetet mellan SOK Aneby och Aneby SK.

På torsdagsmorgonen kunde sedan Göran dra upp ett spår i den ihopsamlade snön. Under torsdagskvällen ska spåret nyttjas av SOK Anebys ungdomar på den ordinarie skidträningen. 

Nu är förhoppningen att det ska bli en lång, härlig skidvinter. Så fort det blir lite kallare (mer än två minusgrader) så kommer också snöproduktionen att fortsätta, så ett konstsnöspår kan prepareras närmast Tallbacken.

För att komma åt spåret på Furulid är det enklast att parkera på Furulidsgatan och använda de ordinarie  entréerna in till Furulids idrottsplats. För åkning på kvällstid rekommenderas en enkel pannlampa, eftersom det inte är någon belysning runt spåret.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info