Hoppa till sidans innehåll

Nellie och Ebba - två av 19 på idrottsskolan

07 SEP 2021 18:21
Nu är idrottsskolan igång för hösten. Orientering är första idrotten ut och på måndagskvällen var det 19 åttaåringar som testade på olika orienteringsövningar.
  • Skapad: 07 SEP 2021 18:21

Bildtext: Nellie Fagerström och Ebba Thorin får information av ledaren Anett Olsen inför sin orienteringsbana i skogen.

SOK Aneby är en av dussintalet föreningar som är med och genomför aktiviteter i idrottsskolan (som arrangeras av Aneby kommun) och orientering är den allra första grenen efter förra veckans upptaktsträff.

19 barn (av 26 inskrivna barn i idrottsskolan) fanns med den här kvällen. Tre olika övningar väntade för deltagarna, som på fick känna på olika delar av orienteringen. Dels en kort bana med hjälp av kartan och sedan en stämpelstafett. Där fick alla stämpla med moderna pinnar, där ett pip avges för att registrera att man passerat kontrollen.

Varje idrott finns med under två kvällar på idrottsskolan. Kommande måndag är det på nytt orientering på programmet. Då har Helena Andersson, som har planeringsdansvaret för kvällarna i SOK Aneby, flera nya övningar att presentera. Det gör hon med god hjälp av de tiotalet ledare som också är engagerade.

Skribent: Ola Gustafsson
E-post: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info