Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset omg 3 - och nu ska vi cykla!

20 MAJ 2020 07:00
Nu är det dags för Naturpasset omgång 3 för den här våren. Och nu ska vi ut och cykla! Det är 15 kontrollpunkter att besöka i terrängen nordväst om Aneby och ut mot Lommaryd där man ska pricka in rätt bild till rätt kontrollpunkt.
 • Uppdaterad: 28 APR 2020 20:53

Naturpasset är en enkel orientering. I den här omgången är det 15 kontroller som ska besökas. Kontrollerna finns utmed vägarna mellan Aneby-Lommaryd. Vid varje kontrollpunkt gäller det att para ihop punkten med en bild.

Startmaterialet innehåller två A4-sidor, en sida med kartan och banan och en sida med 15 bilder. Rätt kontrollpunkt (siffra) ska skrivas in vid varje bild.

Cykla och njut av våren!
Din insats består i att cykla runt banan som finns på kartan, leta upp kontrollpunkterna som är markerade, och sedan på plats bestämma vilket foto som är taget just där. Bilderna är tagna från den punkt där kontrollringen är, men tänk på att motivet kan vara 5-50 meter bort från punkten.

Du rättar själv din fotoorientering
Du fyller i kontrollnumret vid respektive bild och efteråt kan du rätta din rad, och se efter om du löst alla uppgifter rätt. Det gör du genom att klicka fram facitkartan som finns inlänkad längst ner på den här sidan.

Fyra omgångar under våren och försommaren
I år har vi delat upp Naturpasset i fyra olika omgångar, där varje omgång pågår tre-fyra veckor. Du väljer själv om du deltar en eller flera veckor, och om du missat någon omgång gör det ingenting. Varje omgång är en ny aktivitet med ny dragning av vinnare bland alla som deltar. Vi hoppas självklart att du ska tycka detta är så trevligt att du deltar i flera omgångar.

Här finns kartan – utan att behöva besöka någon butik
För att få tillgång till kartan och bilderna i denna omgångens fotoorientering finns det tre alternativ: 

 • Du kan ladda ner din karta och bilder direkt från SOK Anebys hemsida och skriva ut på din skrivare. Länk till nedladdning hittar du längst ner på denna sidan.
 • Du kan hämta en karta och bildsida i Tallbacken. Utskrivna kartor och bildsidor finns att hämta i en låda på baksidan, under skärmtaket. 
 • Du kan nöja dig med att ha kartan i mobilen, och därifrån läsa kartan när du är ute i skogen. I så fall öppnar du bara länken till PDF-kartan och har den på mobilskärmen.

Tävla om presentkort
Vill du stödja SOK Anebys verksamhet kan du betala för ditt deltagande och samtidigt automatiskt deltaga i utlottning av priser.

Du betalar 40 kr via Swish, tel 123 059 32 02, eller via bg 718-7412, ange namn och telefonnummer.

Genom att betala deltar du automatiskt i en utlottning oavsett hur många kontroller du besöker eller om du lyckats pricka in bilderna rätt. Du behöver inte lämna in något startkort efteråt. Det viktiga är att du kommer ut och cyklar och får njuta av en skön aktivitet i den vårfagra naturen.

Efter omgång tre, 20 maj-12 juni, utlottas tre presentkort:

 • Första vinst: Presentkort 500 kr på Möbelmästarna Fjordmarks.
 • Andra vinst: Presentkort 300 kr på Möbelmästarna Fjordmarks.
 • Tredje vinst: Presentkort 200 kr på Möbelmästarna Fjordmarks.

"Jag vill inte betala"
För oss i SOK Aneby är det viktigast att så många som möjligt kommer ut och deltar och får njuta av naturen, inte minst i dessa tider när man ska röra sig mer på egen hand. Känner du att du inte vill betala kan du delta ändå. Då bjuder vi i SOK Aneby på aktiviteten. Alla som cyklar och tar del av banan på de vackra vårvägarna är automatiskt vinnare.

Så här fortsätter Naturpasset
Vi kör Naturpasset i flera omgångar.

Här är tidtabellen för våren:

 • Omgång 1          8 april-28 april (avslutad, vinnarna presenteras fredag 1 maj)
 • Omgång 2          29 april-19 maj (avslutad, vinnarna presenteras lördag 23 maj)
 • Omgång 3          20 maj-12 juni
 • Omgång 4          13 juni-5 juli (promenadorientering i Aneby centrum)

LADDA NER NATURPASSET OMG 3 - PDF-FIL, 2 A4-sidor

RÄTTA DIN FOTOORIENTERING - HÄR FINNS RÄTTA LÖSNINGEN

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info