Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset - hitta rätt i Aneby centrum

17 JUN 2020 09:02
Tre omgångar med Naturpasset har vi klarat av under våren. Nu, 13 juni, startar omgång 4. 23 bildgåtor i Aneby centrum att lösa med kartans hjälp.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2020 10:14

Naturpasset är en enkel orientering. Alla kan vara med, oavsett om du varit med i tidigare omgångar eller ej. Vid varje kontrollpunkt gäller det att para ihop punkten med en bild, och den här gången är det 23 kontroller och bilder från Aneby tätort.

Startmaterialet innehåller två A4-sidor, en sida med kartan och banan och en sida med 23 bilder. Rätt kontrollpunkt (siffra) ska skrivas in vid varje bild.

Gå eller cykla - många sköna sommarkvällar!
Din insats består i att besöka kontrollerna på kartan. Det gör du antingen genom att promenera eller jogga runt i samhället, eller ta cykeln och njuta av sköna sommarkvällar. Vi tror att den här omgången ska passa för många sköna kvällspromenader i sommar. Du har en hel månad på dig att hitta alla kontrollpunkter.

Vid varje kontrollpunkt, på varje plats, ska du bestämma vilket foto som är taget just där. Bilderna är tagna från den punkt där kontrollringen är, men tänk på att motivet kan vara 5-50 meter bort från punkten.

Du rättar själv din fotoorientering
Du fyller i kontrollnumret vid respektive bild och efteråt kan du rätta din rad, och se efter om du löst alla uppgifter rätt. Det gör du genom att klicka fram facitkartan som finns inlänkad längst ner på den här sidan.

Fyra omgångar under våren och försommaren
I år har vi delat upp Naturpasset i fyra olika omgångar, där varje omgång pågår tre-fyra veckor. Om du inte deltagit tidigare, eller missat någon enstaka omgång, gör det ingenting. Varje omgång är en ny aktivitet med ny dragning av vinnare bland alla som deltar. 

Här finns kartan – utan att behöva besöka någon butik
För att få tillgång till kartan och bilderna i denna omgångens fotoorientering finns det tre alternativ: 

  • Du kan ladda ner din karta och bilder direkt från SOK Anebys hemsida och skriva ut på din skrivare. Länk till nedladdning hittar du längst ner på denna sidan.
  • Du kan hämta en karta och bildsida i Tallbacken. Utskrivna kartor och bildsidor finns att hämta i en låda på baksidan, under skärmtaket. 
  • Du kan nöja dig med att ha kartan i mobilen, och därifrån läsa kartan när du är ute på dina promenader. I så fall öppnar du bara länken till PDF-kartan och har den på mobilskärmen.

Tävla om presentkort
Vill du stödja SOK Anebys verksamhet kan du betala för ditt deltagande och samtidigt automatiskt deltaga i utlottning av priser.

Du betalar 40 kr via Swish, tel 123 059 32 02, eller via bg 718-7412, ange namn och telefonnummer.

Genom att betala deltar du automatiskt i en utlottning oavsett hur många kontroller du besöker eller om du lyckats pricka in bilderna rätt. Du behöver inte lämna in något startkort efteråt. Det viktiga är att du kommer ut och motionerar och får njuta av en skön aktivitet under sköna sommardagar och -kvällar.

Efter omgång fyra, 13 juni-12 juli, utlottas tre presentkort:

  • Första vinst: Presentkort 500 kr på Växthuset.
  • Andra vinst: Presentkort 300 kr på Växthuset.
  • Tredje vinst: Presentkort 200 kr på Växthuset.

"Jag vill inte betala"
För oss i SOK Aneby är det viktigast att så många som möjligt kommer ut och deltar och får njuta av att röra på sig, inte minst i dessa tider när man ska röra sig mer på egen hand. Känner du att du inte vill betala kan du delta ändå. Då bjuder vi i SOK Aneby på aktiviteten. Alla som tar del av aktiviteten under sköna sommarkvällar är automatiskt vinnare.

LADDA NER NATURPASSET OMG 4 - PDF-FIL, 2 A4-sidor

RÄTTA DIN FOTOORIENTERING - HÄR FINNS RÄTTA LÖSNINGEN

PS. Vinnarna i omgång 3 presenteras onsdag 17 juni!

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info