Hoppa till sidans innehåll

Konstsnöspåret byggs ut till vintern

03 JUN 2021 21:41
Sommarvärmen har lagom anlänt - då arbetas det för fullt med konstsnöspåret. En utbyggnad av ledningsnätet pågår för fullt på Bordsjöspåren vid Tallbacken.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2021 21:41

Bildtext: Thomas Johansson (närmast kameran) på plats i diket och längre bort i diket Mårten Gustafsson. Styrkarlar på dikeskanten är Sven-Erik Höglund och Bo Henriksson.

Konstsnöanläggningen byggs ut och förbättras rejält i sommar, för att stå redo till nästa vinter.

Det är rörläggning för högtrycksvatten som pågår, vilket underlättar arbetet till vintern, då det blir mindre slangdragning och effektivare sprutmöjligheter för att tillverka snö. En montageinstruktör från leverantören Top Teknik har varit på plats under ett par dagar och tillsammans med ett tiotal ideellt arbetande SOK Aneby-ledare har arbetet utförts.

kennet
Kennet Fransson förbereder för montering av en skarv på de sex meter långa vattenrören.

Rörlängder på 6 meter har grävts ner och skruvats ihop med packning och låsbygel. Dessutom har 50 meter långa luftslangar för tryckluft lagts ner och svetsats ihop.

Det har också monterats tre nya sprutplatser för snölansarna. Alltsammans gör att spåret kan förlängas till att nu gå runt dammen på södra sidan, och på så vis binda samman elljusspåren. Självklart kommer det att sättas upp elljusstolpar även på den nya delen.

r
Rörläggningsarbete pågår. Ett varmt slitjobb i diket.

Rörläggningen är nu, efter två dagars intensivt arbete, avklarad. Det som återstår är trycktest av ledningarna och uppsättning av elljusstolpar. Därefter är det dags för återfyllning av dikena.

För SOK Aneby är detta självklart en stor investering på åtskilliga hundratusentals kronor, vilket möjliggörs bland annat av intäkterna från padelarenorna och gott samarbete med många sponsorer.

t
Thomas Johansson är den som arbetsleder projektet med att bygga ut konstsnöanläggningen. Här är han i fullt arbete i diket.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info