Hoppa till sidans innehåll

Dags för Naturpasset omgång 2

29 APR 2020 07:00
Naturpasset är den perfekta aktiviteten i coronatider. Första omgången, som startade till påsk, samlade över hundra deltagare. Nu är det dags för omgång 2, 29 april-19 maj. Du deltar när det passar dig, och du har tre veckor på dig.
  • Skapad: 29 APR 2020 07:00

Naturpasset är en enkel orientering. Tolv kontroller ska besökas i skogen på Furulidsområdet. Lämpligt är att utgå från Tallbacken. Med hjälp av kartan letar du dig fram till kontrollpunkterna och den här omgången väntar det tipsfrågor där du får mera kunskap om Småland.

 ”Jag kan inte orientera”
Men "jag kan ju inte läsa kartan och orientera" brukar vara en vanlig invändning. Strunta i det. Gör ett försök. Och om du inte skulle hitta en kontroll så gör det ingenting, det behöver ingen veta. Du deltar i Naturpasset helt och hållet i din egen takt och när det passar dig. Ingen tidtagning, ingen registrering av resultatet.

Du rättar själv din tipsrad
Den här omgången är det samtidigt en tipsrunda, en fråga vid varje kontroll, och tipsraden fyller du i direkt på kartan. Efteråt kan du rätta din rad, och se hur mycket du kan om Småland, genom att klicka fram tipsraden och de rätta svaren längst ner på den här sidan.

Tre omgångar under våren och försommaren
I år har vi delat upp Naturpasset i tre olika omgångar, där varje omgång pågår tre-fyra veckor. Du väljer själv om du deltar en eller flera veckor, och om du missade första omgången gör det ingenting. Varje omgång är en ny aktivitet med ny dragning av vinnare bland alla som deltar. Vi hoppas självklart att du ska tycka detta är så trevligt att du deltar i flera omgångar.

Här finns kartan – utan att behöva besöka någon butik
För att få tillgång till kartan i dessa tider, när man ska hålla distans till medmänniskorna, finns det tre alternativ: 

  • Du kan ladda ner din karta direkt från SOK Anebys hemsida och skriva ut på din skrivare. Länk till nedladdning hittar du längst ner på denna sidan.
  • Du kan hämta en karta i Tallbacken. Utskrivna kartor finns att hämta i en låda på baksidan, under skärmtaket. 
  • Du kan nöja dig med att ha kartan i mobilen, och därifrån läsa kartan när du är ute i skogen. I så fall öppnar du bara länken till PDF-kartan och har den på mobilskärmen.

Tävla om presentkort
Vill du stödja SOK Anebys verksamhet kan du betala för din karta och samtidigt automatiskt deltaga i utlottning av priser.

Du betalar 40 kr via Swish, tel 123 059 32 02, eller via bg 718-7412, ange namn och telefonnummer.

Genom att betala deltar du automatiskt i en utlottning oavsett hur många kontroller du besöker. Du behöver inte lämna in något startkort efteråt. Det viktiga är att du kommer ut och får njuta av en skön aktivitet i skogen.

Efter omgång två, 29 april-19 maj, utlottas tre presentkort:

  • Första vinst: Presentkort 500 kr på Annibris.
  • Andra vinst: Presentkort 300 kr på Annibris.
  • Tredje vinst: Presentkort 200 kr på Annibris.

"Jag vill inte betala"
För oss i SOK Aneby är det viktigast att så många som möjligt kommer ut i skogen och får njuta av naturen, inte minst i dessa tider när man ska röra sig mer på egen hand. Känner du att du inte vill betala kan du delta ändå. Då bjuder vi i SOK Aneby på aktiviteten. Alla som går ut i skogen och njuter av att med kartans hjälp leta sig fram till kontrollerna är automatiskt vinnare.

Så här fortsätter Naturpasset
Vi kör Naturpasset i flera omgångar.

Här är tidtabellen för våren:

  • Omgång 1          8 april-28 april (avslutad, vinnarna presenteras fredag 1 maj)
  • Omgång 2          29 april-19 maj
  • Omgång 3          20 maj-16 juni

LADDA NER NATURPASSET OMG 2 - PDF-FIL

RÄTTA DIN TIPSRAD - HÄR FINNS RÄTT RAD OCH RÄTT SVAR

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info