Hoppa till sidans innehåll

Cykelrundor på Naturpasset i sommar

12 JUL 2021 08:00
Nu är det dags att börja cykla på Naturpasset. I sommarens tredje omgång blir det ett cykelpass med två olika slingor och tolv bilder att identifiera ihop med kontrollpunkterna.
  • Uppdaterad: 12 JUL 2021 08:33

Naturpasset är en enkel orientering, den här gången på cykel. Det handlar om att cykla en slinga som är inritad på kartan. På tolv ställen är kontrollpunkter inritade. Vid varje kontrollpunkt har vi fotograferat, och nu gäller det att passa ihop vilken bild som är fotograferad vid respektive kontrollpunkt.

Du deltar i Naturpasset helt och hållet i din egen takt och när det passar dig. Ingen tidtagning, ingen registrering. Det trevliga med Naturpasset är att du kommer ut i lite nya delar i skogen och på vägarna.

karta

Cykelslingorna går mestadels på grusvägar och skogsvägar. På något ställe också någon mindre skogsstig. Underlaget varierar mellan asfalt, grus, skogsstig och på någon kortare sträcka också grövre makadam.

En slinga utgår från Aneby och i huvudsak söderut och sydöst om Aneby. Den andra slingan utgår från Aneby och med sträckning västerut, mot Bälaryd.

Kartan finns på nätet och i Tallbacken
För att deltaga i Naturpasset behöver du kartan, och den finns att tillgå mycket enkelt. Du har två alternativ att välja på:

  • Du kan ladda ner din karta direkt här från SOK Anebys hemsida och skriva ut på din skrivare (eller bara ha den i mobilen). Länk till nedladdning hittar du längst ner i texten.
  • Du kan hämta en karta i Tallbacken. Utskrivna kartor finns att hämta i en låda på baksidan, under skärmtaket. Ta gärna med egen plastficka om du har.

Tävla om presentkort
Vill du stödja SOK Anebys verksamhet kan du betala för din karta och samtidigt automatiskt deltaga i utlottning av priser.

Du betalar 40 kr via Swish, tel 123 059 32 02. Ange namn och adress.

Genom att betala deltar du automatiskt i en utlottning oavsett hur många kontroller du besöker. Du behöver inte lämna in något startkort eller lappen med de numrerade bilderna efteråt. Det viktiga är att du kommer ut och får njuta av en skön aktivitet i sommar.

Tre presentkort utlottas efter Naturpasset cykel, 12 juli-15 aug.

  • Första vinst: Presentkort 500 kr på Fjordmarks.
  • Andra vinst: Presentkort 300 kr på Fjordmarks.
  • Tredje pris: Presentkort 200 kr på Fjordmarks.

"Jag vill inte betala"
För oss i SOK Aneby är det viktigaste att så många som möjligt kommer ut i skogen och får njuta av naturen, inte minst i dessa tider när man ska röra sig mer på egen hand. Känner du att du inte vill betala kan du delta ändå. Då bjuder vi i SOK Aneby på aktiviteten. Alla som går ut i skogen och njuter av att med kartans hjälp leta sig fram till kontrollerna är automatiskt vinnare.

LADDA NER NATURPASSET CYKEL - PDF-fil (två A4-sidor)

Ladda ner facit med rätt nummer till rätt bild - PDF-fil

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info