Hoppa till sidans innehåll

Coronapandemi - så här agerar SOK Aneby

19 MAR 2020 22:33
Coronapandemin påverkar allt i vår vardag för närvarande. Aktiviteter i SOK Anebys regi får anpassas. Skidavslutning, orienteringsupptakt, jordförsäljning, tipspromenad och Anebyorienteringen - läs om hur det planeras.
  • Skapad: 19 MAR 2020 22:33

Bildtext: Hela skidavslutningen genomfördes utomhus. Fikat bestod i kexchoklad och festis, som Mikael och Hampus Fyhr serverade. Här är det Alva Rickhardsson som får sitt fika.

På torsdagskvällen genomfördes avslutning för skidsäsongen. En säsong som varit minst sagt ovanlig, näst intill ingen snö och kyla. Avslutningen lika ovanlig. Allt genomfördes utomhus, enkel fika serverades och diplom delades ut. 

- Vi har tränat skidor sedan i oktober. Mest på barmark. Tre träningskvällar har vi haft snö på hemmaplan. Vi genomförde lägret i Orsa i december. På tävlingsfronten bara en deltävling i ungdomsserien och sedan en avslutning med Barnens Vasalopp, summerade Maria Rosander.

Start för ungdomsorienteringen
Ungdomsorienteringen har för avsikt att starta som planerat torsdag 26 mars. Då börjar gul och vit grupp.
För grön grupp och övriga nybörjare blir det upptakt torsdagen efter påsk, 16 april.

Rekommendationen från Svenska Orienteringsförbundet är att fortsätta med verksamheten för barn och ungdom, trots coronapandemin, så för dagen ser finns ingen anledning att ställa in upptakten för gul och vit grupp.

Jordförsäljning lördag 4 april extra viktig i år
Vi räknar med att genomföra jordförsäljningen som planerat lördag 4 april. På flyern som inom kort delas ut till alla hushåll, samt i övrig reklam som går ut om jordförsäljningen, trycker vi på att vi föredrar förbokning och Swish-betalning. På så vis behöver försäljare och kund ha minimal kontakt.

Servicen med att få planteringsjord hemkörd blir extra påtagligt just i år när folk rekommenderas att inte besöka affärer och publika miljöer för att utsätta sig för smittorisk. Samtidigt får många betydligt mer fritid nu för att ägna sig åt bland annat trädgårdsarbete. 

Tipspromenader
Planeringen just nu är att köra på med tipspromenader vid Tallbacken varje söndag, med start kl 9-11. En förändring är att vi avstår från att anordna kaffeservering.

Anebyorienteringen långfredag 10 april
Planen är att genomföra distriktstävlingen vid Germundstorp, på vägen Bredestad-Gransnäs, men med förändringar enligt Svenska Orienteringsförbundets rekommendationer. Det innebär att det blir en mycket avskalad tävling med max 300 deltagare och inga tävlingsklasser för de äldsta åldersgrupperna, från 70 år och äldre. Det blir heller ingen direktanmälan på arenan. 

Snabba förändringar kan bli aktuella
Alla arrangemang kan komma att behöva justeras med kort varsel ifall det kommer nya rekommendationer eller om vi drabbas av sjukdom bland funktionärer.

Omtanken om speciellt de av våra medlemmar som tillhör riskgrupper kan påverka arrangemangen och eventuellt kommer vi få stuva om bland funktionärer och uppgifter.

Har ni funderingar eller synpunkter på hur vi hanterar situationen så tveka inte att höra av er.

Hans Hjelm
ordförande
This is a mailto link

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info