Hoppa till sidans innehåll

BordsjöVasan med blåbärssoppa

20 FEB 2021 18:51
Blåbärssoppa hör Vasaloppet till. Så också när BordsjöVasan kördes vid Tallbacken på lördagen. Johanna Andersson och Alicia Persson (bilden) låter sig väl smaka av den klassiska Ekströms blåbärssoppa.
  • Skapad: 20 FEB 2021 18:51

SOK Aneby har i tio år i rad fram till förra vintern åkt med en full buss till Vasaloppsveckan för att låta åkarna delta i Öppet spår 90 km eller HalvVasan 45 km. I vinter är resan av förklarliga skäl inställd och som ett substitut anordnades på lördagen BordsjöVasan vid Tallbacken.

Åkarna fick själv välja distans, men med uppmaningen "vinterns längsta skidpass". Nu kom väderomslaget olyckligt, och med tre-fyra plusgrader och stundtals regn i luften var inte skidspåren lika lockande som de tidigare helgerna.

tj
Varvning för Thomas Johansson på väg mot att fullborda 30 km i BordsjöVasan.

30 km dagens längsta insats
Den som körde längst av deltagarna var Thomas Johansson. Han valde att helt och hållet köra på konstsnöspåret, 1400 meter, men drog runt 21 varv, vilket betyder 30 km.
"Det sög bra i det här föret, men det har gått bra att åka," kommenterade Thomas.

Blåbärssoppa, varm saft och hamburgare
Åkarna servades under loppet med blåbärssoppa och varm saft, och efteråt väntade nygrillad hamburgare. Kerstin Hallgren och Håkan Erlandsson såg till att alla fick både mat och dryck så de klarade dagens strapatser.

blå
Kerstin Hallgren serverar blåbärssoppa till Håkan "Tenten" Svensson och i bakgrunden tar Inger Svensson av sig stavarna för att kunna hantera mugg och dryck.

martin
Martin Björlingson in för varvning vid Tallbacken med pappa Mårten Gustafsson tätt i hasorna. De båda körde dryga 20 kilometer i spåren.

Natursnöspåren på upphällningen
Deltagarna körde under dagen både gröna milen, gula femman, elljusspåret, plattspåret runt Furulids fotbollsplan och naturligtvis konstsnöspåret. Spåren med natursnö tar naturligtvis mycket stryk i mildvädret och det är på sluttampen att kunna åla på dem.

Konstsnöspåret däremot lär stå pall i många veckor ännu för den som vill fortsätta njuta av skidmotion.

Bussresa till Vasaloppet 2022
Nu hoppas förstås alla på att det 2022 ska gå att genomföra den traditionella vasaloppsresan igen. Redan är drygt 20 åkare anmälda, som valt att låta sin anmälningsavgift till årets resa stå kvar. Det betyder att det finns knappt 20 platser kvar att boka in sig på till resan 2022.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info