Hoppa till sidans innehåll

Barn och ungdomar tränar fortfarande

07 NOV 2020 14:15
Det finns levande idrottsverksamhet i SOK Aneby även under "lockdown"-perioden. Barn och ungdomar födda 2005 och senare tränar rullskidor med mera.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2020 14:15

Bildtext: Här är den ena gruppen ungdomar, 11-13 år, som körde rullskidor på lördagen, tillsammans med sina ledare.

Paus för all verksamhet från juniornivå och äldre. Det är det som föreskrivs i de allmänna råd och lokala restriktioner som gäller fram till 24 november. Något som SOK Aneby tagit fasta på och stängt ner bland annat tipspromenaderna under den här tiden.

Men, det finns ett tydligt undantag och en uppmaning i folkhälsomyndighetens allmänna råd: Fortsätt med idrottsträning för barn och ungdomar födda 2005 och senare. Det är ur folkhälsosynpunkt viktigt att de här ungdomarna får fortsätta sina aktiviteter.

Torsdagar och lördagar
I SOK Aneby är det skidungdomarna som är igång med två pass i veckan. På lördagsförmiddagen handlade det om rullskidåkning för de två grupperna, en med ungdomar 11-13 år och en för de lite grönare ungdomarna, upp till tio år. Totalt var det på lördagen ett dussintal ungdomar med, tillsammans med sina ledare.

Ungdomsträningen kommer att fortgå torsdagskvällar och lördagsförmiddagar, om inga andra direktiv kommer.

Redo för vintern
Det gäller för ungdomarna att vara redo när snön kommer. För samtidigt som de tränar har klubbens veteraner förberett under hösten så att allt är klart att börja tillverka snö när kylan kommer. Då ska det på bara några dygn kunna bli åkbara spår på Bordsjöspåren.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info