Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte i SOK Aneby - på digital väg

28 MAR 2021 20:00
Nu har SOK Aneby avhållit sitt årsmöte. 22 medlemmar följde spänt mötet hemifrån datorn. På plats i Tallbacken fanns bara årsmötets presidium.
  • Skapad: 28 MAR 2021 20:00

Bildtext: Här sitter presidiet på plats i Tallbacken med ordföranden Hans Hjelm flankerad av kassören Kastarina Ljunggren (till vänster) och sekreteraren Anett Olsen (till höger).

Att samlas till årsmöte och mötas fysiskt i Tallbacken, som vi gör normalt, fungerar inte i dessa tider. På söndagskvällen var det därför premiär för ett digitalt årsmöte i SOK Anebys regi.

22 medlemmar var inloggade och tog del av förhandlingarna, och efter en timma och 20 minuter var årsmötet avklarat.

Den här gången var det inga frågor på bordet utöver de gängse årsmötespunkterna med genomgång av föregående verksamhetsår och därtill hörande ekonomi, samt planering för kommande år och omval eller nyval av funktionärer att driva SOK Anebys verksamhet.

Tappat verksamhet på grund av pandemin
2020 har naturligtvis inneburit ett högst ovanligt år i föreningens verksamhet. Tävlingsverksamheten i orientering utgick i praktiken helt och hållet. Samma sak med de egna tävlingsarrangemang som genomförs årligen och som är viktiga intäktskällor i verksamheten. Även ungdomsverksamheten i både orientering och skidor har påverkats rejält. För skidornas del blev det exempelvis inget skidläger under december, vilket brukar tillhöra säsongens höjdpunkter.

Samtidigt har andra verksamheter fått mera fokus och ett sådant exempel är Naturpasset som förra våren slog deltagarrekord. På samma väg har det även fortsatt in på det nya året där Anebyklassikern på skidor blev en stor succé, men det avhandlas förstås i verksamhetsberättelsen vid nästa årsmöte.

Ekonomin har klarat sig bra
Pandemin till trots, och minskade intäkter på olika håll, så har föreningens ekonomi ändå klarat sig riktigt bra. Till stor del naturligtvis på en minskad utgiftssida, då planerade aktiviteter ej kunnat genomföras. Årets resultat för föreningen slutade med ett överskott på 126.000 kronor efter gängse avskrivningar.

Padelkommitté ny verksamhet
Styrelsen, som fick ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret, omvaldes i sin helhet med Hans Hjelm fortsatt i rollen som ordförande.

Överlag var det också mest omval på föreningsfunktionärer. Den stora nyheten för året är en nyinrättad padelkommitté med sju ledamöter med Tommy Franzén som sammankallande. Avsikten är att padelkommittén på sikt ska kunna genomföra diverse aktiviteter runt padelbanorna, men än så länge stoppar pandemin sådana initiativ.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info