Hoppa till sidans innehåll

ÄNTLIGEN SKIDÅKNING!

05 JAN 2021 20:26
SKIDPREMIÄR! På tisdagskvällen kunde SOK Aneby-ungdomarna träna på snö vid Tallbacken. Glädjen gick inte att ta miste på hos ungdomarna som tränat på barmark hela hösten.
  • Uppdaterad: 05 JAN 2021 20:26

Bildtext: Hjalmar Fransson, Hilmer Andersson och Arvid Rosander var tre av ungdomarna som hade kul på skidor.

Trettondagsafton var det dags för skidpremiär vid Tallbacken. Efter att ha sprutat snö natten söndag-måndag, så kunde den nya skidlekplatsen packas och prepareras för träning.

17 barn tog chansen direkt och tillsammans med två ledare hade de en kul timma på skidområdet. Visserligen var det bara cirka 150-200 meter spår runt området, men det fanns också ett par slalombanor i mitten och framförallt möjligt att leka på skidor.

grupp
Här är i stort sett hela gruppen samlad med ledarna Thomas Johansson och Mikael Fyhr längst bak.

Efter förra vintern, då det bara var tre-fyra träningstillfällen på snö, så handlar det först och främst om att hitta balansen, ha roligt och bli vän med skidorna.

Nu blir det nytt träningstillfälle på torsdag kväll. Under de rådande restriktionerna så får ingen gå in i Tallbacken och föräldrarna får lämna och hämta barnen på parkeringen, för att det inte ska vara för många som möts samtidigt. 

ali
Alice Hjelmberg får instruktioner av Mikael Fyhr på väg upp för backen.

Kan inte ta emot nya barn i gruppen tills vidare
Detta gör också att det tills vidare, när det är så liten yta som är åkbar, inte kan ges utrymme för att ta emot några nya ungdomar, utan de som varit med tidigare får köra vidare på träningskvällarna tills det finns mer spår och åkmöjligheter.

Producerar mer snö
Redan under natten till trettondagen var det dags för ny snöproduktion, men för att kunna köra med snökanon och lansar krävs minst två minusgrader och inget snöfall. Å andra sidan utlovas natursnö de kommande dygnen och då kan det bli mer spår åkbara runt Tallbacken.

tjejer
Amanda Fyhr, Linn Ahlberg och Elina Rosander har klarat av ännu ett varv på det korta spåret.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info