Hoppa till sidans innehåll

TORE JOHANSSON 1934-2020

27 APR 2020 20:50
Tore Johansson har lämnat oss och SOK Aneby och orienteringssporten har mist en stor profil. Tore var med redan när SOK Aneby bildades 1972 och har allt sedan dess varit aktiv i klubbverksamheten.
  • Uppdaterad: 27 APR 2020 20:50

Tore var aktiv i orienteringssporten redan från tidigt 1960-tal när sporten var en sektion i Aneby SK. Han var sedan en av de mest pådrivande ledarna vid bildandet av SOK Aneby 1972 och han blev 1973 ordförande i klubben. Den posten hade han långt in på 1980-talet och är den som genom åren innehaft ordförandeposten under längst tid.

Tore

Ledaruppdrag ända fram till årsmötet i år
Hans engagemang i verksamheten har varit omfattande genom åren och ända fram till årsmötet i år hade Tore uppdrag i klubben. Under många år var han medlem i orienteringskommittén och saknades aldrig som funktionär vid de orienteringsarrangemang som vi anordnat.

Dragit nytta av hans yrkeskunnande
Tores yrkeskunnande om skog och trä har varit en tillgång för klubben och vi har fått många goda råd och tips om hur klubben skulle agera i olika sammanhang.

Tore var också flitig i sitt tävlande och även under perioder då klubbens deltagande i tävlingar varit sparsamt har Tores namn synts i resultatlistorna ända upp i H85-klassen, där han flitigt deltog under fjolåret.

Jag lärde känna Tore lite mer under tidigt 1970-tal i samband de årliga resorna till O-Ringen runt om i landet. Det sista O-Ringen vi delvis fick uppleva tillsammans blev 2019 i skogarna runt Finspång och Norrköping.

Deltog i Belgien i november 2019
Ett antal ”gubbaresor” runt om i Europa som avslutning på orienteringssäsongerna är också minnen som finns där och påminner om den goda kamraten Tore. Tillsammans fick vi uppleva Danmark, Litauen, Spanien, Nederländerna och slutligen Belgien. I Belgien deltog vi så sent som i november 2019.

På måndagsmorgonen 27 april somnade Tore in i hemmet. Han blev 86 år.

Våra tankar går en dag som denna till Brittinger och övriga familjen. Vi delar familjens sorg och saknaden efter Tore.

Hans Hjelm, ordförande

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info