Hoppa till sidans innehåll

Bra drag vid invigningen av nya uteymmet

30 JUN 2020 11:38
Det var full fart på träningen när nya utegymmet vid Tallbacken invigdes. Kristina Sandell (bilden) visade prov på bra styrka i ryggen.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2020 11:38

På måndagen var det invigning av det nya utegymmet. Åtta olika stationer som tränar olika delar av kroppen. Mikael Berg, ordförande i Aneby Gymförening, som driver Träningsverket, höll i trådarna och hade till sin hjälp Christina Golander Persson och Liselott Larsson som demonstrerade stationerna och höll i cirkelträningspasset. Gymmet ligger alldeles intill Tallbacken, vid norra gaveln.

gym2
Full fart på invigningen där ett 20-tal personer i alla åldrar deltog i träningen. Här är det Mona Johansson som tränar armstyrkan.

Enkla maskiner som bygger på egna vikten
Grunden är att det är enkla träningsredskap som alla klarar att hantera efter sin egen kraft och ork. På samtliga stationer arbetar man med sin egen vikt som motkraft, och övningarna kan utföras på flera olika sätt beroende på vilken belastning man vill ha.

Vid varje station finns tydliga bilder som visar hur övningarna utförs. Inga inställningar ska göras. Alla stationer är statiska och därmed mycket lätthanterliga.

gym3
Lena Hägg Råsberg testar traditionella sit-ups där man antingen väljer att låsa fötterna, eller, om man är tillräckligt stark i magen, ha fötterna direkt på fotpinnen.

Stort stöd från Lekplatskonsulten och HAGS
Initiativet till utegymmet har tagits av Träningsverket. När sedan Lekplatskonsulten och HAGS erbjöd ett riktigt förmånligt pris för maskiner och montering, samtidigt som Smålandsidrotten gav ett rejält bidrag, kunde detta förverkligas.

Dessutom har utöver Träningsverket också SOK Aneby, Rotary och Aneby kommun bidragit ekonomiskt och även med support från Aneby SK och Aneby Tennisklubb.

gym1
Liselott Larsson demonstrerar en av stationerna, där man lyfter sig själv. Ju längre in på handtagen man håller, desto tyngre blir övningen.

gym5
En riktig pulshöjare. Daniel Johansson i gångmaskinen. Ju större utfall man gör i varje stag, desto högre belastning på träningseffekten.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info