Hoppa till sidans innehåll

Zonfinal med Pölder Cup flyttas till Eksjö

11 MAR 2019 20:59
Zonfinalen på skidor för Höglandszonen flyttas från Aneby till Eksjö söndag 17 mars. Samtidigt blir det även deltävling i Pölder Cup för HD 13-14.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2019 20:59

Snöbristen har ställt till det för marstävlingarna på skidor. Nu är det ändå klart att zonfinalen för Höglandszonen kan genomföras vid Skidstugan i Eksjö söndag 17 mars.

SOK Aneby ska arrangera zonfinalen, men eftersom snön töat bort i Aneby blir det Skidstugan i Eksjö som räddar arrangemanget.

Eksjö SOK kan erbjuda ett mycket bra trekilometersspår och zonfinalen avgörs i klassisk teknik. Eksjö SOK svarar för spår och servering och SOK Aneby sköter arrangemanget i övrigt.

Pokaler i massor
Efter tävlingen blir det stor prisfest när ett 80-tal pokaler ska fördelas till duktiga ungdomar som kört minst två deltävlingar i Höglandszonen.

Även en Pölder Cup-deltävling
Tävlingen blir också en deltävling i Pölder Cup för klasserna H 13-14 och D 13-14. Enligt planen skulle Svartbäcksmålaloppet i Nybro lördag 16 mars ingått i Pölder Cup för dessa båda klasser, men eftersom den tävlingen är inställd flyttas cupdeltävlingen till Höglandszonens finaltävling.

Det innebär att de båda 13-14-klasserna i zonfinalen räknas i Pölder Cup.

KM för SOK Aneby
Inte nog med detta. För SOK Anebys ungdomar räknas deltävlingen också som KM (klubbmästerskap). Det betyder att det är mycket att köra om i Eksjö.

Välkommen till en härlig skidfinal i Småland vid Skidstugan i Eksjö söndag 17 mars.

Läs mer - Inbjudan och anmälan till zonfinalen

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info