Hoppa till sidans innehåll

Utmärkt insats i 10MILA - 130:e lag i mål

28 APR 2019 08:23
Kombinationslaget SOK Aneby och Nässjö OK svarade för en strålande insats i 10MILA i orientering. Laget slutade på plats 130 efter mycket bra lopp av alla fem tjejerna.
  • Skapad: 28 APR 2019 08:23

Bildtext: Kombinationslaget SOK Aneby/Nässjö OK poserar efter att Alma Gustafsson fört laget i mål. Från vänster Johanna Jonsson (SOKA), Elin Svensson (NOK), Alma Gustafsson (SOKA), Moa Svensson (NOK) och Anna Nero Nordmark (NOK).

10MILA avgjordes i Glimåkra i Skåne och Aneby-Nässjö-laget sprang mycket stabilt och utan ett enda stort misstag hela vägen. Bland 336 startande lag var det en mycket bra placering att gå i mål som 130.

Finska Tampereen Pyrintö vann tävlingen före Alfta-Ösa OK.

I kombinationslaget var det två SOK Aneby-tjejer. Johanna Jonsson gjorde ett utmärkt lopp på andrasträckan och Alma Gustafsson sprang sistasträckan i femmannalaget på ett säkert sätt.

moa
Moa Svensson, Nässjö OK, sprang startsträckan.

Startsträckan sprang Moa Svensson och eftersom hon fick stå på 300:e plats bland de 336 lagen var det trångt värre att ta sig fram. Det blev inte lättare av den brötiga skånska terrängen, som bitvis var svårforcerad.

johanna
Johanna Jonsson kommer in efter andrasträckan och skickar ut Elin Svensson på tredje.

På andrasträckan sprang Johanna Jonsson, i årets första orienteringslopp, och hon gjorde det på ett strålande sätt. Johanna avancerade från 172:a plats vid växlingen upp till 141:a plats och tappade enbart sju minuter till landslagstjejerna i täten. 

johannna
En nöjd Johanna Jonsson pustar ut efter sitt lopp, även om hon grämde sig lite över en liten miss på slutdelen.

Längsta sträckan sprang Elin Svensson. Tredjesträckan mätte hela 9,8 km och var en tuff utmaning som hon klarade på ett utmärkt sätt. Elin avancerade upp till 127:e plats efter ett riktigt kraftprov.

elin-anna
Växling mellan tredje och fjärde sträckan. Elin Svensson skickar ut Anna Nero Nordmark, som verkligen utstrålar en go känsla inför loppet.

Fjärdesträckans Anna Nero Nordmark hoppade in i laget på kort varset efter sjukdomsåterbud, men gjorde en riktigt bra insats. Anna, normalt i D50-klassen, fick nu jämföra sig med världseliten och gjorde det näst intill prickfritt. Hon tappade fem placeringar, men växlade som 132:a.

alma
Alma Gustafsson för laget i mål på placering 130.

Junioren Alma Gustafsson, ännu inte fyllda 17, sprang slutsträckan på 8,7 km och plockade ett par platser till den slutliga placeringen 130. Hon grämde sig över en miss alldeles i slutet, där en klunga på fyra-fem löpare passerade, annars kunde det blivit ytterligare några platser bättre.

Totalt sett med beröm godkänt för hela laget. Efter fem sträckor slutade laget 64 minuter efter segrande Tampereen Pyrintö.

res

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info