Hoppa till sidans innehåll

Två andraplatser i skidpremiären

29 DEC 2018 18:41
Tio SOK Aneby-ungdomar fanns på plats och körde Nässjösprinten på lördagen, vinterns premiärtävling på skidor. Två andraplatser i A-finalerna och två vinster i B-finalerna blev resultatet.
  • Uppdaterad: 29 DEC 2018 18:41

Bildtext: Hjalmar Fransson på prispallen i H9-10, där han tog andraplatsen bakom Lukas Clasén, Hallby, men före Edwin Lenegård, Landsbro.

Samtidigt som Stina Nilsson fullständigt krossade allt motstånd vid sprinten i Tour de Ski-premiären kördes Nässjösprinten i Lövhult. Prolog, semifinaler och sedan A- eller B-finaler var det som gällde.

Tvåa i A-finalen
Hjalmar Fransson vann sin semifinal i H9-10, men fick i finalen ge sig mot en stark Hallby-kille, men en alldeles utmärkt säsongsupptakt för Hjalmar. I samma klass körde Arvid Rosander in som trea i en semifinal, men eftersom bara de två första platserna gav A-finalbiljett, väntade B-final. Väl där så satte Arvid konkurrenterna på plats och vann B-finalen.

arvid
Tight fight i B-finalen i H9-10. Arvid Rosander (i mitten) vann loppet före Milton Rinaldo, Landsbro (till höger) och Wilhelm Lake, Hindås.

Felicia tvåa efter tuff fight
I D15-16 svarade Felicia Fyhr för en riktigt stark körning. Efter en andraplats i semifinalen väntade A-final. Där var Ida Rosjö, Hallby, för stark, men där bakom kämpade Felicia stenhårt. 15-16-åringarna körde tre varv på 500-metersbanan och först i spurten kunde Felicia säkra en andraplats, tätt före Tindra Vilhelmsson, Lidköping.

Tävlingen var också deltävling i Pölder Cup (Smålands ungdomscup för 13-14-klassen och 15-16-klassen). Felicia körde till sig många sköna poäng i den cupen i och med andraplatsen. 

Felicia-Tilda
En mycket fin andraplats i D15-16 för Felicia Fyhr (till vänster) efter en stark långspurt. Tilda Rosander blev tvåa i B-finalen i samma klass.

Amanda segrare i B-finalen
Den andra B-finalsegraren från SOK Aneby (Arvid Rosander var den ena) blev Amanda Fyhr i D9-10. Amanda var trea i semifinalen och så när kvalificerad för A-final, men i B-finalen kunde ingen stoppa henne.

Arvid-Amanda
Två nöjda B-finalsegrare, Arvid Rosander och Amanda Fyhr.

Resultat från semifinaler och finaler

Resutat från prologen

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info