Hoppa till sidans innehåll

Tio ungdomar kämpade på GM i Landsbro

12 JAN 2019 19:39
Tio SOK Aneby-ungdomar tävlade i Götalandsmästerskapen på skidor i Landsbro på lördagen. Hälften av dem, fem tuffa tjejer, körde i D11-klassen.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2019 19:39

Bildtext: Fem tjejer i D11-klassen från SOK Aneby, från vänster Julia Eriksson, Signe Fransson, Linn Hallgren, Isabella Stenberg och Maia Fagerström.

SOK Aneby hade tio ungdomar till start i GM, som avgjordes på en 2,5-kilometersslinga i Landsbro. Det var riktigt tufft motstånd som väntade med alla de bästa ungdomarna från hela Götaland på plats.

I D11, där fem av SOKA-tjejerna tävlade, lyckades Julia Eriksson bäst med en tiondeplats och med det var hon bästa småländska tjej, men det var knallhårt om platserna. Maia Fagerström som tolva var bara två sekunder bakom Julia. Ungdomarna från Västergötland dominerade ganska kraftigt överlag i klasserna.

Jämnt även mellan D15-tjejerna
I D15 körde Felicia Fyhr och Tilda Rosander in på placeringarna elva och tolv och det skiljde 18 sekunder mellan dem på fem kilometer. Tilda låg före Felicia halvvägs med några sekunder, men sedan var Felicia den något starkare på slutet.

Hjalmar-Arvid
Hjalmar Fransson (till vänster) och Arvid Rosander.

Varje sekund viktig
I många klasser är det riktigt tight. Hjalmar Fransson var 54 sekunder från segern i H9-10, men det räckte ändå bara till 13:e plats bland alla duktiga grabbar. Här var Arvid Rosander 18:e.

amanda
Amanda Fyhr, nio år, var yngst i Anebygänget på tävlingen.

Kompletta resultat kommer via denna länk under kvällen

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info