Hoppa till sidans innehåll

Tilda utmärkt totaltvåa i Pölder Cup

2018-05-10 11:00
Tvåa i Småland. Så kan man summera skidsäsongen för Tilda Rosander. Nyligen avgjordes avslutningen (!) på Pölder Cup, med rullskidloppet Landsjön runt.
  • Uppdaterad: 2018-05-10 11:03

Tilda svarade för ett utmärkt lopp i avslutningen. Hon slutade tvåa bland de sju tjejerna i D14 och var bästa småländska. 

Landsjön runt var sista deltävlingen i Pölder Cup, som pågått ända sedan rullskidpremiären hösten 2017. Två rullskidlopp och ett antal skidtävlingar har ingått i cupen. Tilda slutar som totaltvåa, slagen av Ida Rosjö, Hallby. Därför var det naturligtvis extra kul att ha Ida bakom sig i sista deltävlingen, även om det var tight. Tilda var åtta sekunder före Ida.

Tusenlapp och B-kontrakt
Andraplatsen i Pölder Cup ger också fina förutsättningar. Dels fick Tilda ett presentkort på en tusenlapp hos Pölder Sport, men hon får också ett B-kontrakt med ett skidfabrikat till den kommande vintern, vilket ger en del fördelar vid val av utrustning med mera.

Tilda var för övrigt den enda av SOKA-ungdomarna som fullföljde Pölder Cup, eftersom det krävs deltagande i såväl skid- som rullskidlopp och dessutom ett minimum antal starter.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Anebyklassikern

 

 

Huvudsponsor:

ICA-Supermarket_huvudsponsor_190x49

 

Samarbetspartner:

Samarbetspartners

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info