Hoppa till sidans innehåll

Stekte 2.750 burgare på sommarmötet

31 AUG 2019 21:29
SOK Aneby sysslar inte bara med idrottsverksamhet. På lördagen var det funktionärsarbete på sommarmötet i Rickelstorp, där det bland annat handlade om att steka 2.750 hamburgare.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2019 21:29

Bildtext: Thomas Johansson, Peter Löfqvist och Mårten Gustafsson stekte många hundra hamburgare på den stora murikkan.

Föreningar behöver alltid pengar, så också SOK Aneby. På lördagen gjordes därför en stor funktionärsinsats när Hushållningssällskapet anordnade sommarmötet hos bröderna Sand i Rickelstorp, för övrigt välkända skidåkare i SOK Aneby-dressen.

betala
Fyra parallella linjer fanns för att snabbt kunna sälja alla hamburgare. Här sitter Anne Henriksson och tar betalt vid en av linjerna.

Sommarmötet är de gröna näringarnas stora samling varje år och mellan 5.000-6.000 personer besökte Rickelstorp under lördagen. SOK Aneby tillsammans med Flisam, samarbetsorgan för föreningarna i Flisby, svarade för funktionärerna till parkeringen och hamburgeriet, i syfte att tjäna lite pengar till föreningarna.

anna
Serveringen gick enligt löpande band-principen. Anna Kallin serverar hamburgerbröd i pappersficka som första del på linjen.

Totalt stektes det 2.750 hamburgare under dagen och lika många drickaflaskor såldes. Inför dagen hade Göran Karlsson, SOK Aneby, och Ann-Cathrin Gunnar, Flisam, som organiserade det hela, laddat upp med 3.000 hamburgare från Stensåkra Chark i Vetlanda, så det fanns resurser för att klara arbetet.

På parkeringen, där Bo Henriksson basade tillsammans med Leif Gunnar från Flisam, var det organiserat för 3.000 bilar.

Sommarmötet är ett häftigt arrangemang med 130 utställare och 35-40 SOK Aneby-funktionärer, och lika många från Flisam, såg till att allt flöt perfekt under dagen. Så småningom, när kassan räknats och räkningarna betalats, blir det förhoppningsvis många sköna slantar över till föreningsverksamheten.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info