Hoppa till sidans innehåll

Rekordresultat för Världens barn

2017-10-08 17:54
Lite färre deltagare, men mer pengar i bössorna. 8.200 kronor insamlade. Så blev det när det var Världens barn-morgonjogg i Tallbacken på fredagen. Louise Ström och Sara Kallfors var två av de morgontidiga motionärerna.
  • Uppdaterad: 2017-10-08 17:56

När klockan just passerade sex på morgonen kom första löparen tillbaka från skogen. Då hade redan Mattias Bülow klarat av sin runda och strax därpå var det Torbjörn Spånbergers tur. De var mest morgontidiga av totalt drygt 60 motionärer som deltog i morgonjoggen för Världens barn.

Carina och Emma
Carina Klahr och Emma Ekegren tillhörde morgonjoggarna.

Direkt i Radio Jönköping
Uppmärksamheten kring morgonloppet i Aneby var stor och Radio Jönköping hade reporter på plats hela morgonen. Jozo Glavas skildrade hur gryningen kom till Tallbacken och hur löparna anlände i takt med morgonljuset.

Radiointervju
Jozo Glavas, reporter på Radio Jönköping, var på plats i Tallbacken hela morgonen. Här intervjuar han David Kallfors.

Heta morgonlöpare
Redo för start, från vänster Isabell Pettersson, Joacom Eklund, Patrick Pettersson, Peter Strömgren, Lisen Löfqvist och P-O Löfqvist.

Tidigare år har det varit fler deltagare och inte minst arbetsplatser som snackat ihop sig och kommit fem-tio personer tillsammans, innan dagens arbetsinsats på företagen.

Trots lite färre deltagare blev det ändå rekord i bössorna och på Swish-kontot. 8.200 kronor kunde Gunnel Hellström och Britt Pettersson från Röda korset, en av medarrangörerna i Världens barn, räkna samman. Det var 50-lappen mer än förra året, men inte riktigt ända fram till målsättningen 10.000 kronor.

Frukostbordet
Först motion och sedan frukost, ett uppskattat koncept på morgonjoggen. Här är det Kerstin Hallgren, Iréne Karlsson och Thomas Karlsson som fyller på i magen.

Leif Ringqvist
Leif Ringvist tog morgonpromennaden med hunden Alf vid Tallbacken för att kunna vara med och gynna Världens barn-insamlingen.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Anebyklassikern

 

 

Huvudsponsor:

ICA-Supermarket_huvudsponsor_190x49

 

Samarbetspartner:

Samarbetspartners

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info