Hoppa till sidans innehåll

Nu sprutas det snö i Tallbacken!

26 NOV 2018 23:09
Men se det snöar! Nu är det full fart på snöproduktionen i Tallbacken. Vinterns första skidåkning närmar sig. På måndagen drogs snökanonen igång för fullt.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2018 23:09

Flera dagars kyla i november, det kan inte bli bättre för en konstsnöanläggning. På måndagen drogs snökanonen vid Tallbacken igång för full maskin och nu sprutar vi så länge det bara är minusgrader.

Snödjupet ökade fort och för varje timma kunde man se hur snömängden växte till. Inledningsvis blir det en kort slinga vid tennisbanan och värmestugan, innan hela planen fram mot Tallbacken kan sprutas.

inkoppling
Samling runt snökanonen, från vänster Thomas Johansson, Mikael Fyhr, Bo Henriksson och Lars-Åke Persson.

I söndags morgon när kylan kom var det spännande start för den nya konstsnöanläggningen. Första provkörningen i skarpt läge. Till synes bra till att börja med, men sedan upptäcktes några tekniska detaljer som behövde åtgärdas. Därför blev det ett dygns kyla utan snöproduktion, men på måndagen kunde allt startas igen.

Lars-Åke gav sig inte förrän allt var klart
Lars-Åke Persson, som är hjärnan bakom de tekniska lösningarna, gav sig inte förrän allt var iordning och på måndagskvällen sprutade det för fullt. Med fem-tio minusgrader produceras det mycket snö. Men då hade det varit en lång, lång arbetsdag för Lars-Åke.

ludvig
Ludvigs El, Ludvig Samuelsson, var på plats under söndagen för att få till de sista detaljerna och i dagarna kopplas el in i de återstående brunnarna. Sedan är anläggningen klar för vintern.

När kan vi då åka skidor? Ja, det tar några dagar. Först måste vi spruta tillräckligt med snö, sedan ska den pistas ut och spåren prepareras. Självklart är vädret mycket avgörande, men möjligen kan det gå att åka till helgen, eller åtminstone i början av nästa vecka. Det talas också om natursnö i slutet av veckan, och då kan det snabbt bli åkbart spår.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info