Hoppa till sidans innehåll

Nu är Bordsjöspåren invigda

07 DEC 2018 23:33
Nu är konstsnöprojektet i Tallbacken invigt. Samtidigt presenterades också Bordsjö Skogar AB som sponsor för hela spårsystemet. Företaget har skrivit ett tioårigt samarbetsavtal med SOK Aneby.
  • Skapad: 07 DEC 2018 23:33

Bildtext: Redo för officiell invigning. Lars Knutsson, vd för Bordsjö Skogar AB, och Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet, gör sig redo med saxarna, medan dagens konfrencier Ola Gustafsson intervjuar. Klubbens ungdomar väntar otåligt på start.

Lars Knutsson, vd för Bordsjö Skogar AB, representerade tillsammans med Fredrik Bonde, som representant för ägarfamiljen, företaget under invigningsdagen. Knutsson fick klippa bandet tillsammans med Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet.

Knuttson-Bonde
Lars Knutsson (till vänster) och Fredrik Bonde representerade Bordsjö Skogar AB och uttryckte nu sin stolthet över det nyligen ingångna avtalet med SOK Aneby, som innebär att hela spårområdet antar namnet Bordsjöspåren.

- Vårt företag är beroende av en levande landsbygd för att vi ska kunna utvecklas, förklarade Fredrik Bonde. Då är det också viktigt för oss att ge tillbaka till landsbygden.

- Bordsjö och SOK Aneby har en lång historia tillsammans, konstaterade Lars Knutsson. Föreningen hyrde under flera årtionden sin klubbstuga i Fällan av oss och vi har alltid haft ett gott samarbete. Att nu kunna bidrag till utvecklingen av konstsnöprojektet känns mycket bra för oss.

Ungdomar premiäråkte
När bandet var klippt stod ett gäng med SOK Anebys duktiga skidungdomar redo att ge sig i kast med spåret. Cirka 200 meters rundbana vid garagen är det som hittills är åkbart.

skidungar
Hela premiärgänget med ledaren Thomas Johansson, från vänster David Dacke, Klara Johansson, Johanna Stenberg, Maia Fageström, Ronja Melin, Viktor Wretbäck, Signe Fransson, Julia Eriksson, Lina Persson, Linn Hallgren och Saga Dahl. Saknas på bilden gör Linnea Rosander och Selma Löfqvist.

Till premiären var SOK Anebys samarbetspartners inbjudna och ett stort antal företags- och kommunrepresentanter var på plats, tillsammans med klubbledare som jobbat med konstsnöprojektet. Under året har klubben byggt en damm, ett garage samt lagt ner el- och vattenledningar till fyra spolbrunnar runt området.

damer
Vad finns i brunnen? Kerstin Hallgren, Attends, Jenny Beckius, Aneby Buss & Taxi, samt Eva-Lena Frick, Vasaloppet, tittar intresserat ner i brunnen som utgör ett nedgrävt pumphus för hela anläggningen.

Deltagarna gjorde en rundvandring och studerade de olika delar som ingår i konstsnöprojektet. Den norra slingan är klar inför den här vintern och inför nästa vinter ska en utbyggnad ske med södra slingan.

Svenska skidförbundet gratulerade
Bland gästerna under dagen fanns också Göran Nilsson, vice ordförande i Svenska skidförbundet, som också representerade Smålands skidförbund.

- Vi har ett projekt fram till 2025 där vi arbetar för att få till ett stort antal mindre konstsnöanläggningar för att säkra barn- och ungdomsskidåkning och därmed rekryteringen till sporten, förklarade han. Här är SOK Anebys satsning ett utmärkt exempel på hur man kan lyckas när det finns engagerade ledare som vågar driva på utvecklingen och som tar tag i frågan för att nå fram till en lösning.

skidforbundet
Göran Nilsson, vice ordförande i Svenska skidförbundet, gratulerade SOK Aneby till den lyckade satsningen och överlämnade en gåva till föreningens ordförande Hans Hjelm.

Eva-Lena en lysande ambassadör för Vasaloppet
Som avslutning på sammankomsten i Tallbacken, där Gransnäs svarade för en välsmakande lunchservering, höll Eva-Lena Frick ett föredrag om Vasaloppet och kunde berätta om arrangemangets historia.

- Första Vasaloppet, 1922, samlade 119 deltagare och under 2018 har vi så när nått 100.000 deltagare, eller för att vara exakt 99.847 stycken. Men det krävs uthållighet i arrangemanget för att bygga ett sådant intresse, vi har hållit på i snart hundra år.

Eva-Lena hade mycket att förmedla i sitt föredrag, inte minst de ideellt arbetande funktionärernas betydelse för Vasaloppet.
- Vi är cirka 35 anställda i organisationen, men utan våra 4.000 frivilligjobbare så står vi oss slätt. Det är de, och deras positiva attityd att möta deltagarna, som skapar den vasaloppskänsla som vi vill förmedla. Vi får vara med och dela så mycket glädje när deltagarna har fullföljt sina målsättningar och fullbordar loppen under den klassiska devisen i Mora, I fädrens spår för framtids segrar.

brunn2
Thomas Johansson och Lars-Åke Persson (i mitten) är två av de stora eldsjälarna bakom lösningarna för konstsnöprojektet. Här berättar de för Eva-Lena Frick, Vasaloppet, och Mårten Gustafsson, Gransnäs, om hur systemet fungerar

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info