Hoppa till sidans innehåll

Kontroll feltryckt på kultur- och naturpasset

06 AUG 2019 10:20
Kämpar du med Kultur- och naturpasset? Årets utmaning lär dig mycket om Anebys historia, men det har också ställt till en del problem. Ett fel har insmugit sig på ett antal kartor.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2019 10:06

Bildtext: Kontrollen som blivit feltryckt sitter vid Härsta rösen. På den första upplagan var ringen alltså felplacerad, men här är den rätta placeringen.

I sommar är Naturpasset upplagt som ett natur- och kulturpass. Vid varje kontroll får man lära sig om Anebys historia. Detta har fått mycket positiva kommentarer från deltagarna och rönt stor uppskattning.

Vid varje kontrollpunkt berättas om historien, allt från gamla rösen som är många hundra år gamla, till färskare historia om Anebys första kraftstation med mera.

Här köper du Natur- och kulturpasset
Den som vill veta mer om Anebys historia, och samtidigt få njuta av cykel- eller promenadutflykter i samhällets omgivningar, gör klokt i att införskaffa kartan. Än finns det gott om tid. Hela augusti månad kan du besöka kontrollpunkterna.

Kartan finns att köpa på Pixans, spel- och glassbutiken på Konserthusgatan, eller på Turistbyrån i kommunhusets reception.

Felmarkerad kontroll
Tyvärr har en kontroll blivit felaktigt inritad på ett antal kartor i den första upplagan som trycktes. Det gäller kontroll 15. Den rätta kontrollplaceringen framgår av kartan längst upp i den här nyheten. Den som införskaffar en karta nu får naturligtvis en korrekt version.

Läs mer om Kultur- och naturpasset

 

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info