Hoppa till sidans innehåll

Isabell vinnare av TräThore Cup

2018-03-12 06:34
Vinterns bästa skidåkare i SOK Aneby är Isabell Pettersson. Det har hon bevisat vid en rad tillfällen och följdriktigt är det också Isabell som vinner den ståtliga pokalen TräThore Cup.
  • Uppdaterad: 2018-03-10 18:48

TräThore Cup är SOK Anebys egen poängtävling för ungdomar under skidsäsongen. Vinnaren får en inteckning i den ståtliga pokalen, samt en segerbonus på 500 kronor.

Prisutdelning för TräThore Cup sker i samband med skidavslutningen torsdag 15 mars.

Isabell bästa 15-åring i Småland
Under vintern har Isabell kört ett antal tävlingar, varav de flesta i D 15-16, där hon får möta ett år äldre tjejer. Där har hon ofta fått se sig besegrad av ett par andra smålandstjejer, men när det handlar om enbart 15-åringar har hon för det mesta varit nummer ett. Bland annat vann Isabell DM-guldet i D15.

Tilda hotade in i det sista
TräThore Cup avgörs på ett antal tävlingar under vintern och till slut vann Isabell med elva poängs marginal före fjolårsvinnaren Tilda Rosander. Felicia Fyhr tog hand om tredjeplatsen, följd av de båda duktiga tioåringarna Maia Fagerström och Julia Eriksson.

Både Isabell och Tilda har noterats för tre segrar var på vinterns skidtävlingar och därmed tagit hundrapoängare i TräThore Cup. Därefter får man sedan poängavdrag i förhållande till hur långt efter klassvinnaren man är tidsmässigt. Totalt räknas sex resultat från 14 utvalda tävlingar.

Totalt är det 30 ungdomar som deltagit i någon av de utvalda tävlingarna i vinter.

Här finns alla fakta om TräThore Cup, med komplett resultatlista

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Anebyklassikern

 

 

Huvudsponsor:

ICA-Supermarket_huvudsponsor_190x49

 

Samarbetspartner:

Samarbetspartners

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info