Hoppa till sidans innehåll

GÖRAN ÅRETS LEDARE I KOMMUNEN

2018-11-07 23:25
En mycket välförtjänt ledare och eldsjäl har hyllats storligen. Göran Karlsson utsågs på onsdagskvällen till Årets ledare/eldsjäl i Aneby kommun. Vi säger stort, stort grattis.
  • Uppdaterad: 2018-11-07 23:25

När Aneby kommun på onsdagskvällen höll föreningsträff var det också dags att dela ut de priser som kommunen ger till föreningslivet varje år.

Årets ledare/eldsjäl är ett av tre pris och det tilldelades Göran Karlsson.

"Finns ständigt till hands"
Så här står det i motveringen:

"Göran är unik i sin ledargärning med fem decennier som ungdomsledare. Han har vigt sitt liv åt SOK Aneby. Ordnar skidspår åt medlemmar och allmänhet så fort snön faller. Utöver engagemanget i klubben finns han ständigt till hands när skolan behöver hjälp med skidor, utrustning och spår. Som hustomte vid Tallbacken jobbar han med stort som smått, nu senast som eldsjäl i konstsnöprojektet."

Tagen över uppmärksamheten
Göran möttes av stora applåder av de hundratalet i publiken och själv var han lite tagen över den överraskande uppmärksamheten.

- Jag har varit med i klubben sedan SOK Aneby bildades 1972 och var med redan tidigare i orienteringen i Aneby SK. Det här kom som en stor överraskning, men jag försöker bara göra så gott jag kan och hjälpa till med det jag kan, sa Göran anspråkslöst i sitt tacktal.

Andra priset på en månad
Noterbart är att det här var andra ledarpriset som Göran erhållit den senaste månaden. Han utsågs också till Silverkarl i Skogskarlarnas klubb i Småland i oktober, en utmärkelse som föräras särskilt välförtjänta ledare.

pristagare
Här är kvällens pristagare, från vänster Nicole Ström, Aneby Muay Thai, Göran Karlsson, SOK Aneby, Anebyortens ridklubbs representanter Ann Maikkula, styrelseledamot, och Monica Larsson, kassör.

Årets prestation och Årets förening hyllades också
Under kvällen delades det ut ytterligare två priser:

Årets prestation gick till Nicole Ström, Aneby Muay Thai, som har vunnit JSM och Nordiska mästerskapen under året, samt tagit ett Junior-VM-silver vid tävlingar i Thailand.

Till Årets förening utsågs Anebyortens Ridklubb, en klubb som ständigt utvecklar sin anläggning, har mycket gott renommé som arrangör, är framgångsrik i tävlingssammanhang med ett 40-tal tävlingsryttare och har över hundra elever som rider varje vecka.

Lyssnade på Chris Härenstam
Innan prisutdelningen bjöd föreningsträffen på en föreläsning med sportkommentatorn Chris Härenstam. Han poängterade tydligt det viktigaste av allt för att driva framgångsrik verksamhet i föreningarna i allmänhet, och ungdomsverksamhet i synnerhet. Nyckeln är att alla måste bli sedda, alla måste uppmärksammas och möt varandra med en kram.

 

 

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Anebyklassikern

 

 

Huvudsponsor:

ICA-Supermarket_huvudsponsor_190x49

 

Samarbetspartner:

Samarbetspartners

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info