Hoppa till sidans innehåll

Fem pallplatser på zontävling i Eksjö

2018-02-06 21:19
Ett kämpastarkt gäng med 19 SOK Aneby-ungdomar körde zontävling i Eksjö på tisdagskvällen. Tjejkvintetten Julia, Maia, Tilda, Felicia och Isabell fixade alla pallplatser.
  • Uppdaterad: 2018-02-06 21:19

Bildtext: Felicia Fyhr (till vänster) har totalledningen i D 13-14, men det var Tilda Rosander, totaltvåa, som vann tisdagens deltävling.

Vinterns fjärde zontävling av fem genomfördes i Eksjö och den här gången handlade det om skicross kombinerat med en sträcka fristilsåkning.

SOKA-tjejer gör upp om totalsegern
I D 13-14 körde Tilda Rosander hem segern för kvällen före klubbkompisen Felicia Fyhr. I sammandraget, inför finaltävlingen i zonen, är ställningen däremot tvärtom. Felicia har ledningen med Tilda som tvåa, och det är de här båda tjejerna som gör upp om slutsegern och den ståtliga pokalen till vinnaren.

Finalen för zontävlingarna körs i Landsbro lördag 17 februari.

Tre tjejer topp fyra
Bland de yngre tjejerna, i D 9-10, radade tre SOKA-tjejer upp sig på platserna två, tre och fyra. Julia Eriksson lyckades bäst, följd av Maia Fagerström och Signe Fransson. Här ligger nu Maia totaltvåa och Julia delar tredjeplatsen i sammandraget.

Totalt var det sex tjejer från klubben med bland de elva deltagarna i D 9-10. Här är verkligen ett härligt gäng med tjejer som har kul i skidspåret.

Trea nu - etta totalt
För Isabell Pettersson blev det en tredjeplats i D 15-16, men hon har totalledningen inför finalen. Det blir en tuff utmaning att försvara den positionen. Nu var det tufft i klassen med 21 sekunder fram till segrande Emma Eriksson, Eksjö, på den 4,5 kilometer långa banan.

Junioråkare testade också formen
Två SOK Aneby-juniorer fanns också med och körde i den öppna klassen. Hampus Fyhr tog där andraplatsen och Lovisa Blomgren tredjeplatsen.

Tredelad tävling och pokaler väntar
Nästa tävling i zonen, den sista för vintern, är Smålandstrippeln som avgörs i Landsbro 17 feb. Här blir det, som tävlingsnamnet antyder, en tredelad tävling. Först handlar det om staksprint 100 m, därefter en skicrossbana och som avslutning ett sprintlopp på 1-2 km beroende på ålder.

Dessutom - efter finalen - väntar prisutdelning. Alla ungdomar som deltagit i minst två av de fem zontävlingarna har pokaler att hämta. Och för de tre främsta brukar det vara stora, feta pokaler att ta hem till prishyllan. Så här långt har 15 SOK Aneby-ungdomar säkrat sina pokaler, men många fler har chansen att göra det om de åker finalen i Landsbro.

Här finns alla uppgifter om Höglandszonen med länkar till resultat och totalställning.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Anebyklassikern

 

 

Huvudsponsor:

ICA-Supermarket_huvudsponsor_190x49

 

Samarbetspartner:

Samarbetspartners

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info