Hoppa till sidans innehåll

Felicia totaltvåa i Pölder Cup

29 JAN 2019 22:50
Anebytjejerna Felicia Fyhr (bilden) och Tilda Rosander håller andra- och tredjeplatsen totalt i Pölder Cup, Smålands skidförbunds ungdomscup, där de var fyra och sexa i tisdagskvällens tävling.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 22:50

Ett dussintal SOK Aneby-ungdomar tävlade i Hallbyloppet i Jönköping på tisdagskvällen. Hallbyterrängen bjuder på riktigt tuffa tävlingsbanor och dessutom var det rejält stark konkurrens från många västgötaåkare.

Bäst lyckades Felicia Fyhr med en fjärdeplats i D 15-16, där Tilda Rosander slutade sexa. Hallbyloppet ingår som deltävling i Pölder Cup och här stärkte Anebytjejerna sina positioner som tvåa och trea i sammandraget bakom suveräna Ida Rosjö, Hallby, segrare på tisdagskvällen.

Alma tävlar också i Pölder Cup
Även Alma Bülow tävlar i Pölder Cup och hon ligger på en åttondeplats i sammandraget i D 13-14.

Nästa deltävling i Pölder Cup, för distriktets bästa 13-16-åringar, är för övrigt på hemmaplan när Anebyloppet avgörs redan kommande lördag.

49 sekunder för Hjalmar
I de yngre klasserna, som inte ingår i Pölder Cup, körde Hjalmar Fransson bäst i H 9-10 med en sjundeplats bland 15 åkare, slagen med 49 sekunder. Hilmer Andersson slutade som nia och Arvid Rosander 13:e. 

Fem elvaåringar till start
I D 11-12 var det som vanligt många Anebytjejer. Fem stycken elvaåringar och Julia Eriksson körde bäst med en 13:e-plats bland 21 tjejer. Men då ska noteras att det var åtta tolvåringar av de tolv åkare som var före Julia. Placeringen för övriga SOKA-tjejer; 16) Signe Fransson, 18) Maia Fagerström, 19) Linn Hallgren, 21) Isabella Stenberg.

Återstående deltagaren i Anebygänget var Amanda Fyhr, sexa i D 9-10.

Läs mer - här är alla resultat från Hallbyloppet

Läs mer - aktuell ställning i Pölder Cup

Läs mer - aktuell ställning i TräThore Cup

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info