Hoppa till sidans innehåll

Felicia avslutade som tvåa i Pölder Cup

30 APR 2019 05:56
Nu kan vi sätta punkt för vintern på allvar. Rullskidloppet Landsjön runt avslutade skidsäsongen och Felicia Fyhr säkrade andraplatsen i Pölder Cup.
  • Skapad: 30 APR 2019 05:56

Bildtext: Ida Rosjö överst på pallen i slutställningen i Pölder Cup och med Felicia Fyhr som god tvåa. Treans plats var tom, då Tilda Rosander var skadad och tvingades avstå finalloppet.

Felicia Fyhr har gjort en stark skidsäsong och tillsammans med klubbkompisen Tilda Rosander har de kämpat i Pölder Cup, Smålands skidförbunds ungdomscup med både rullskid- och skidtävlingar.

Smålands etta i 15-16-årsklassen, Ida Rosjö, Hallby, har de inte lyckats rå på, men en rad andra- och tredjeplaceringar har SOK Aneby-tjejerna radat upp.

På söndagen avslutades Pölder Cup med rullskidtävlingen Landsjön runt, med IK Vista som arrangör.

Felicia Fyhr är, tillsammans med Ida Rosjö, enda åkare som deltagit i samtliga lopp i cupen. Även Tilda Rosander hade gjort det fram till finalloppet, men efter en kraftig stukning i påskorienteringarna i Målen så tvingades hon avstå.

Därmed vinner Ida Rosjö totalt i Pölder Cup med Fyhr och Rosander som tvåa och trea. Noterbart är att alla i trion är 15 år och således finns kvar i klassen även kommande skidsäsong för många nya spännande kamper.

Femma i Landsjön runt
I sista deltävlingen, Landsjön runt, slutade Felicia Fyhr femma, slagen med 2.41 av segrande Ida Abrahamsson, Äspered, på den sex kilometer långa rullskiddistansen.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info