Hoppa till sidans innehåll

DM-silver till Jari i långa loppet

2018-10-21 18:45
Årets sista DM-tävling i orientering resulterade i ett silver för SOK Aneby. Detta genom Jari Huttunen i H35. Samtidigt tävlade två tjejer i Daladubbeln.
  • Uppdaterad: 2018-10-21 18:45

Den här helgen handlade det om Ultralång-DM och tävlingen avgjordes i Vilshult i Blekinge på söndagen.

Jari sprang i H35-klassen och tog silvermedaljen, slagen med 9.02 på den 13,4 kilometer långa banan. Efter en offensiv inledning, där Jari var i ledningen efter cirka en femtedel av banan, fick han sedan släppa Johan Schagerlind, OK Bävern, före sig.

Från SOK Aneby var Jari enda deltagaren på Ultralång-DM.

Felicia och Alma på Daladubbeln
Två SOKA-tjejer har istället varit i alun och tävlat på Lugnets skidstadion, där höstens häftigaste ungdomstävling i orientering, Daladubbeln, har avgjorts. Daladubbeln är en patrulltävling där man tävlar i par.

Felicia Fyhr tävlade i D14 i par med Tove Vallerius, Gamleby OK. Tjejerna placerade sig på en fin 13:e plats bland hela 123 startande patruller. Under lördagen sprang löparna en tvåmnnastafett och på söndagen väntade en extralång patrulltävling.

I D16 tävlade Alma Gustafsson i par med Kajsa Bogren, Sundbybergs IK. Alma och Kajsa slutade på 16:e plats av de exakt 100 startande patrullerna.

Nya topplaceringar för Karin
Även Karin Öhlin är igång och tävlar och har de två senaste helgerna svarat för fina resultat. För en vecka sedan, 14 okt, blev det seger i tävlingen Älgfritt, som avgjordes i Motala. Här vann Karin i D50 med en minuts marginal. Den senaste helgen blev det en andraplats i Vallesprinten i Varnhem, där hon var slagen med 14 sekunder i D50-klassen.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Anebyklassikern

 

 

Huvudsponsor:

ICA-Supermarket_huvudsponsor_190x49

 

Samarbetspartner:

Samarbetspartners

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info