Hoppa till sidans innehåll

Alma tolva på skol-VM i Estland

01 MAJ 2019 13:43
Alma Gustafsson har klarat av sin debut i landslagströjan och i VM. På onsdagen sprang hon in som tolva på Skol-VM i Estland.
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2019 13:43

Alma är tillsammans med klasskamraterna på orienteringsgymnasiet i Eksjö samt orienteringsgymnasiet i Sandviken Sveriges representanter i skol-VM.

Det betyder tävlingar i Estland den här veckan och på första distansen, onsdagens långdistans, slutade Alma som tolva bland dryga 80-talet tjejer från 23 länder. Segern togs av finskan Melina Lahdenperä före Hilda Holmqvist-Johansson, IKHP-tjejen som är en av Almas klasskompisar i Eksjö. Bronset tog fransyskan Celine Calandry.

Sekundstrid om guldet
Hilda var bara sex sekunder från guldet och Alma var slagen med 11.48 på den 5,2 kilometer långa banan. Före sig hade Alma också tre andra skolkompisar från Eksjö, Emma Eriksson, Eksjö SOK, fyra, Märta Ljungberg, Sjövalla FK, femma, och Thea Fagerström, IFK Göteborg, sexa.

Alma startade loppet bra och fram till första radion, efter knappt halva banan, låg hon sjua, men tappade sedan ett antal placeringar till mål.

Guld till Axel
Grabbarna från Eksjö tog hand om guldmedaljen genom Axel Elmblad, Bredaryds SOK, som för övrigt genrepade med att vinna långdistansen i Målen på annandag påsk.

Skol-VM avgörs i Otepää i Estland och onsdagens målplats var förlagd till skidstadion där det årligen avgörs världscuptävlingar.

Inmarsch bakom nationsflagga
Totalt är det 800 ungdomar från 23 länder som deltar i de olika klasserna och på valborgsmässoafton var det spektakulär invigning med inmarsch bakom respektive nationsflagga.

Nu fortsätter skol-VM med medeldistans på fredag och lagtävling på lördag.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info