Hoppa till sidans innehåll

Tight fight om platserna i GM-stafett

13 JAN 2019 20:50
Det var en riktigt tuff fight för Tilda Rosander och Felicia Fyhr i kampen om femteplatsen på GM-stafetten. Tilda och Felicia var ett av sex SOK Aneby-lag på startlinjen.
  • Skapad: 13 JAN 2019 20:50

15-åringarna Tilda och Felicia tävlade i D15-16-klassen i sprintstafetten och här var Äspered från Västergötland starkast till slut. Men efter sex sträckor, tre vardera för tjejerna, lyckades de slå göteborgsklubben IK Stern i kampen om femteplatsen. Det var knallhårt mellan de båda lagen i sträcka efter sträcka, men på slutvarven kunde Anebytjejerna säka femteplatsen, 1.33 bakom segrarlaget.

Fyra i damstafetten
På grund av få anmälda lag var damjnior- och damseniorstafetten sammanslagen. SOK Aneby-duon Lovisa Blomgren och Alice Strömgren tog hem fjärdeplatsen, men rejält distanserade av segrande Tranemo.

Lovisa-Alice
Lovisa Blomgren (till vänster) och Alice Strömgren, fyra i D17-klassen.

Tre lag i de yngsta klasserna
SOK Aneby hade också tre lag med i de yngre klasserna. I D11-12 blev det placeringarna nio och elva för de två lagen med Maia Fagerström/Signe Fransson respektive Julia Eriksson/Isabella Stenberg.

Hjalmar Fransson och Arvid Rosander körde i H9-10 och slutade här på en sjundeplats.

DM på lördag i Jönköping
Precis som på individuella GM på lördagen var det stor dominans av västgötalagen. Kommande helg, på lördag 19 jan, avgörs DM för Småland med jönköpingsklubben Hallby som arrangör. Då är de flest av Anebyåkarna på startlinjen igen, både individuellt och i sprintstafetten. Redan nu kan det utlovas en och annan DM-medalj med hem i bagaget...

Resultat från GM på skidor via den här länken

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info