Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs på skidor för vuxna i Aneby

10 JAN 2019 16:35
Vill du lära dig åka skidor? SOK Aneby anordnar nybörjarträffar för vuxna. Varje söndag hela vintern med start 13 jan.
  • Skapad: 10 JAN 2019 16:35

Skidor kan man åka hela livet, och det är aldrig för sent att börja. Men har man inte åkt skidor som barn är det inte alltid så enkelt att få ordning på alla delar.

SOK Aneby anordnar under sju söndagar, 13 jan-24 feb, kl 10-11, nybörjarkurs på Bordsjöspåren vid Tallbacken. Du deltar så många gånger som du känner att du behöver. Deltagandet är helt kostnadsfritt. Varje söndag är det också öppet i Tallbacken kl 9-12 med servering och duschmöjligheter.

Utrustning
Klubben har skidutrustning för barn och ungdomar att låna ut, men eftersom den är avsedd för , mindre, yngre och ännu ej fullvuxna åkare, så fungerar det sällan för vuxna. Därför förutsätter vi att alla ha egen utrustning.

Upplägget på träningen
Det blir ingen ”hårdträning” sett till flås, kämpa och kör. Det får du klara av någon annanstans. De här träningstillfällena blir det enbart fokus på teknik och inlärning av grunderna för att sedan kunna njuta av skidåkningen på ett bättre sätt när du ger dig ut i spåren.

Väljer antal tillfällen själv
Avsikten är att du ska kunna delta så många gånger som du känner att du har behov av. Vi anpassar träningen efter deltagarnas förmåga. När du känner att du har koll på tekniken, så behöver du inte gå fler gånger. Då önskar vi dig lycka till på egen hand i spåren.

Notera: Det kommer enbart att handla om klassisk skidåkning.

Bordsjö 6-timmars
Och som mål med alltsammans hoppas vi att många vill vara med på vinterns stora skidfest vid Tallbacken, lördag 2 mars, när Bordsjö 6-timmars genomförs.

Läs mer om Bordsjö 6-timmars

Fakta om nybörjarkurs på skidor:

  • Söndagar kl 10-11, start 13 jan, slut 24 feb, totalt sju gånger.
  • Delta så många gånger du har behov av.
  • Serveringen i Tallbacken öppen kl 9-12.
  • Kostnadsfritt att deltaga, men är du inte medlem i SOK Aneby är du naturligtvis välkommen att stödja klubben med ett medlemskap (200:-/år).
Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info