Hoppa till sidans innehåll

Nu byggs padelbanan - spelklar inom kort

03 JUN 2019 16:42
Nu är bygget av Aneby padel igång. Inom ett par veckor är det spelklart på Höglandets första padelbana. Lekplatskonsulten bygger banan och SOK Aneby driftar den.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2019 16:42

Bildtext: Göran Lennartsson från Lekplatskonsulten och Edvin Bergander från Åkes Bygg monterade padelburen under måndagen.

Padel är en på många håll ny sport som dragit till sig massor av spelare. En perfekt motionsform och ett mellanting mellan squash och tennis, men betydligt enklare att spela än de etablerade sporterna. Man spelar alltid dubbel, vilket innebär att det krävs fyra spelare för att spela padel.

Glasburen, som spelet sker i, började monteras på måndagen. Under kommande vecka ska konstgräset komma på plats, innan allt är klart för spel. Det blir också belysning på banan för spel under lite mörkare kvällar senare i sommar och höst.

Ett steg för folkhälsan
SOK Aneby ska svara för driften av padelbanan i ett nära samarbete med Lekplatskonsulten. Padel kan tyckas vara långt från skidor och orientering, men SOK Aneby brinner för att folk ska röra på sig, motionera flitigt och må bra. Här kan padel bidra mycket.

 

Byggs på Stigbergsvägen
Den nya padelbanan byggs på Stigbergsvägen i Aneby, mitt emot det nya Blåljushuset. Tidigare var det en tennisbana avsedd för anställda på Hags, men numera är det Lekplatskonsulten som äger fastigheten.

Hyra speltider
När banan tas i bruk på allvar veckan före midsommar kommer får man boka in sig i förväg och hyra tider på banan. SOK Aneby har också för avsikt att ha racketar till uthyrning.

Första banan på Höglandet
Noterbart är att Aneby kommun är först ut på Höglandet med att kunna erbjuda en padelbana. I grannkommunerna planeras det för inomhushallar som ska stå klara under hösten, men här är det alltså spelklart redan före midsommar.

I Jönköping finns ett antal hallar som byggts under senaste året, samt även utomhusbanor på flera ställen.

Inte med som egen sport i RF
Noterbart är att padel ännu inte sorterar under något eget idrottsförbund. En ansökan fanns inne till det nyligen genomförda Riksidottsmötet i Jönköping, men förbundet blev inte invalt i RF-familjen.

Många av de padelbanor som finns drivs därför av andra idrottsföreningar, eller i rent privat regi. Bowlingklubbar, golfklubbar, fotboll med flera driver padelbanor, men SOK Aneby lär vara första skid- och orienteringsklubben.

Bidrag från Smålandsidrotten
SOK Aneby har också fått bidrag från Smålandsidrotten för uppförandet av banan. Återstående del investerar Lekplatskonsulten. 

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info