Hoppa till sidans innehåll

Felicia i storform i Anebyloppet

02 FEB 2019 18:51
Anebyloppet blev en härlig skidfest. Hemmaåkaren Felicia Fyhr gjorde ett storlopp, landslagsessen Moa Hansson och Hanna Abrahamsson bjöd på uppvisning och Smålands bästa ungdomar fightades i Pölder Cup.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2019 18:51

Smålands bästa ungdomar tävlade i Pölder Cup-deltävlingen Anebyloppet på lördagen och en härlig fight utkämpades i D 15-16 där Felicia Fyhr kämpade om segern. Felicia gjorde kanske sitt bästa lopp hittills i karriären, men till slut vann suveräna Ida Rosjö, Hallby, med 24 sekunder före Felicia, som bärgade andraplatsen med fem sekunders marginal. Felicia ligger tvåa i Pölder Cup totalt när fyra av åtta deltävlingar genomförts.

moa
Moa Hansson, Landsbro, juniorlandslagsåkare som vann med klar marginal i Anebyloppet. Foto: Lina Andersson (samtliga bilder)

Moa starkast i landslagsduellen
I damklassen var det en duell mellan Junior-VM-åkarna Moa Hansson, Landsbro, och Hanna Abrahamsson, Eksjö. Moa var den klart starkaste för dagen och vann med dryga minuten på den 8,5 km långa banan.

- Riktigt jobbigt. Det fanns ingen chans att vila någonstans, kommenterade Moa Hansson i segerintervjun.

polder
Hallbyåkarna dominerar i Pölder Cup och samtliga cupledare försvarade segern i Anebyloppet. Till vänster H 15-16-vinnaren Anton Grahn och sedan uppifrån och ner Ida Rosjö, D 15-16, Axel Wernersson, H 13-14 och Agnes Hertz, D 13-14.

Hallby för hela slanten i Pölder Cup
I Pölder Cup-klasserna var det stor dominans från IF Hallby. Samtliga fyra klassegrar togs av jönköpingsklubben, men det var riktigt tuffa fighter på sina håll. Främst i H 15-16, där Anton Grahn vann med bara tre skunders marginal före Joel Björnlinger, Vista, efter att de båda varvat på exakt samma sekund efter två av tre körda varv.

Alma och Tilda fyra totalt i Pölder Cup
SOK Anebys ungdomar kämpade bra på hemmabanorna och i Pölder Cup-klasserna avancerade Alma Bülow till fjärdeplatsen i D 13-14 och samma position har Tilda Rosander i D 15-16. 

Andraplats för Hjalmar i H 9-10
I de yngre klasserna, som inte ingår i Pölder Cup, hade hemmaåkaren Hjalmar Fransson en hård fight om segern i H 9-10. Hjalmar fick ge sig med 13 sekunder mot Filip Ivarsson, IKHP, och därmed blev det en andraplats.

lina-amanda
Lina Persson (till vänster) och Amanda Fyhr hade en tight sekundkamp om att vara bästa kubbåkare i D 9-10.

I D 9-10-klassen var Lina Persson bäst av SOK Aneby-tjejerna med en fin femteplats, sju sekunder före Amanda Fyhr som slutade sexa.

signe-linn
Två hemmaåkare i D 9-10-klassen. Signe Fransson har just passerat Linn Hallgren och de båda blev sexa respektive sjua i klassen.

25 ungdomar och fyra herrmotionärer från SOK Aneby
Hemmaklubben hade totalt 29 åkare till start av de nära hundratalet som körde Anebyloppet totalt sett. Det blev en riktigt härlig skidfest och de gästande klubbarna uttryckte mycket positiva omdömen om Bordsjöspåren och arrangemanget vid Tallbacken.

elis
Elis Andersson visar upp ett riktigt fighting face i Knattemix-klassen.

linn
Linn Ahlberg på väg mot målet i Knattemix-klassen.

hanna-moa
Juniorlandslagstjejerna Moa Hansson, Landsbro (till höger) och Hanna Abrahamsson, Eksjö, är nyss hemkomna från Junior-VM och bjöd nu på en fin uppvisning i D21-klassen.

Läs mer - här finns kompletta resultat från Anebyloppet

Läs mer - Totalställningen i Pölder Cup

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info