Hoppa till sidans innehåll

Bottenplattan klar till nya garaget

2018-10-07 15:54
Den som besöker Tallbacken kan konstatera att det pågår anläggningsarbete för fullt. Det är färdigställandet av konstsnöspåret inför vintern. I dagarna har bottenplattan till nya garaget gjutits.
  • Uppdaterad: 2018-10-07 15:54

Bildtext: I torsdags (4 okt) gjöts bottenplattan till nya garaget. Tre herrar som slet hela dagen med detta var från vänster Bo Henriksson, Evert Lax och Göran Karlsson.

Konstsnöanläggningen vid Tallbacken togs i bruk förra vintern, men då med rätt mycket provisorium för att driva snökanonen.

Nu ska det bli bättre ordning till vintern och ett stort arbete genomförs under hösten. Dessutom byggs ett nytt garage. Det nya garaget ska inrymma plats för pistmaskinen och snökanonen, så de kan förvaras på att bra sätt när de inte nyttjas.

Pistmaskin och snökanon
I torsdags (4 okt) var det stort jobb med att gjuta bottenplattan. Byggledare är en rutinerad byggmästare, tillika kommunens mesta (!) vasaloppsåkare, Evert Lax. Han styrde arbetet och hade till sin hjälp Bo Henriksson och Göran Karlsson. Nu ska tak och väggar komma på plats inom kort och alla som har möjlighet att hjälpa till får gärna kontakta Bosse eller Göran. Det behövs många iddella timmar.

Vattenrör och el
Tidigare i somras gjordes dammen klar, men nu färdigställs all rör- och eldragning. Här är Lars-Åke Persson hjärnan bakom hur systemet ska fungera på bästa sätt. Det blir ett antal brunnar utplacerade där sedan snökanonen kan kopplas in för att kunna fördela snön över större yta.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Anebyklassikern

 

 

Huvudsponsor:

ICA-Supermarket_huvudsponsor_190x49

 

Samarbetspartner:

Samarbetspartners

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info