Hoppa till sidans innehåll

Annastina totalsegrare i O-Ringen

27 JUL 2019 14:41
Grattis säger vi till Annastina Högemo Karlsson, totalsegrare i O-Ringen. En knölig inledning på sista etappen höll på att ställa till det, men till slut vann hon totalt i klassen D70 Motion.
  • Skapad: 27 JUL 2019 14:41

En dundertavla på väg till första kontrollen, men sedan fick Annastina ordning på orienteringen. Segermarginalen blev till slut 3:43 för Annastina till närmaste konkurrent i klassen. Med etapplaceringarna 2-1-1-5-4 så tog SOK Aneby-löparen hand om förstaplatsen.

Men det började som sagt allt annat än bra på sista etappen. Till första kontrollen gjorde Annastina en bom på fem-sex minuter, men därifrån till mål var hon sedan säkerheten själv och säkrade förstaplatsen.

13 löpare fullföljde O-Ringen
Till slut blev det tolv SOK Aneby-löpare som tog sig i mål efter fem dagars tävlande, samt en löpare, Erik Lindh, som fullföljde 3-dagars. Dessutom är det ett antal löpare som gjort etappstarter så att det sammanlagt är 27 klubbmedlemmar som deltagit på någon etapp.

Tore Johansson tog den näst bästa placeringen med en niondeplats i H85, efter att ha avancerat en plats sista dagen. För Sven-Olof Fransson blev det en tiondeplats i H70 Motion till slut.

anneli
Annelie Blomgren på väg mot mål i D50 Motion.

Annelie Blomgren inledde veckan riktigt bra i D50 Motion och var topp fem efter ett par etapper, men fick sedan lite problem med orienteringen. Sista dagen blev det en uppryckning igen och hon slutade som 14:e i klassen.

Skada stoppade Alma på en etapp
Klubbens enda elitlöpare är Alma Gustafsson och hon avslutade veckan med sin bästa etapplacering genom att bli 51:a i D18 Elit, bland de 120 deltagarna. Tyvärr fick hon inget totalresultat efter att ha stukat foten på elitsprinten i onsdags, och tvingats bryta den etappen. Men med någon dags vila kunde hon sedan fullfölja avslutningsetapperna.

alma
Alma Gustafsson på väg att stämpla in sig i målet.

Nu är O-Ringen över för den här gången. Om ett år avgörs orienteringsfesten i Uppsala.

Här är alla totalresultat för SOK Aneby

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info