Hoppa till sidans innehåll

Ann Appel har gjort tio raka klassiker

08 SEP 2019 08:10
När Anebyklassikern avgjordes med löpningen som årets sista moment, fullbordades också det tionde året. Ann Appel har varit med varje gång. Totalt är det cirka 700 personer som deltagit i något av klassikermomenten under de tio åren.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2019 08:10

Anebyklassikern drog igång vintern 2010 med skidåkning, sedan har det varje år genomförts skidor, cykel och löpning.

Premiäråret var det 56 deltagare som klarade hela klassikern, och Ann Appel var då en av dem. Hon har sedan hängt i och varit med varje gång, vilket är ett bra sätt att se till att regelbundet träna och hålla sig i form, något som Ann är noga med.

Missat ett lopp
När årets Anebyklassiker var avslutad hyllades Ann Appel med blommor för sin tio år som deltagare. Blommor fick också Hans Hjelm, som så när också klarat att vara med varje gång. Hans var bortrest i samband med löpningen 2018, och har således deltagit 29 av 30 gånger, och fick också mottaga en blomma under jubileumskvällen.

700 personer har deltagit
Totalt genom åren är det cirka 700 personer som deltagit i Anebyklassikern. Många av dessa har vid ett eller flera tillfällen fått mottaga klassikerdiplomet, som erhålls när man deltagit tre klassikerlopp i rad.

Ann Appel har således tio sådana diplom i sina gömmor.

upp
Elina Forsberg håller i uppvärmningen så alla blir mjuka i lederna inför starten.

79 deltog på årets löpning
När årets sista delmoment avgjordes var det 79 deltagare i löpmomentet. Av dessa var det 28 barn. Kvällen inleddes med uppvärmning via Elina Forsbergs handfasta ledning, så att alla var väl förberedda inför starten.

Martin vinnare av skidpaketet från Pölder Sport
I vanlig ordning lottades det ut ett skidpaket från Pölder Sport i Nässjö. Lycklig vinnare va det är Martin Forsberg, som nu kan skaffa nya skidor och skidskor inför vintern. Det kommer väl till pass när snön ligger vit på Bordsjöspåren (natursnö eller tillverkad snö med våra snökanoner). Då kan Martin också träna inför vinterns Anebyklassiker på skidor.

sigge
Sigge Kallfors var lycklig vinnare till ett presentkort på Elgiganten som lottades ut bland alla barn som deltagit under hela året.

Sigge tog hem barnpriset
Bland alla barn som deltagit i samtliga tre lopp under 2019 lottades det ut ett speciellt pris, ett presentkort på Elgiganten. Den lyckliga vinnaren av det blev Sigge Kallfors.

En tårta från Thimons lottades ut till segrande lag och vanns av Team VLI med Lina Persson, Viktor Wretbäck, Ingrid Wretbäck, Sigge Kallfors och Lilly Kallfors.

Åtta stycken fick diplomet
Det var också åtta deltagare som erhöll klassikerdiplomet, efter att ha deltagit i årets tre delmoment. Det var självklart Ann Appel som fick sitt tionde diplom och Hans Hjelm som fick sitt nionde.

Övriga sex som erhöll diplomet var Anett Olsen, Lars-Åke Persson, Lina Persson, Tuva Persson, Stefan Josefsson Palmér och Valdemar Forsberg.

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsor:

ICA

 

lekpl

bordsjö

Attends

 

 

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info