Hoppa till sidans innehåll

28 barn på skidskola i fem plusgrader

27 DEC 2018 17:11
Skidskola! Yes! I mellandagarna kör SOK Aneby skidskola i Tallbacken och 28 barn deltog på torsdagen. För inte skräms man bort av kraftigt töväder. Det går att åka skidor ändå på Bordsjöspåren.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2018 17:11

Bildtext: Yes, så kul med skidskolan! Här är elva av de 14 barnen i den yngsta gruppen på skidskolan, från vänster Joline Ander, Johanna Folkesson, Ebba Thorin, Ingrid Wretbäck, Jonah Ander, Alma Sedvall, Vincent Ekström Archer, Thea Dahl, Elwer Dahl, Linn Ahlberg och Signe Appdros. I minsta gruppen deltog också Hilda Eriksson, Alexander Ekström och Loui Fridh.

Julhelgen bjöd på härligt vinterväder med gnistrande sol och många minusgrader. När väl skidskolan startade den 27 dec hade allt det fina vädret försvunnit i ett huj. Det gnistrande vita snöområdet runt Tallbacken hade förbytts till stora delar med is, men fortfarande med fina möjligheter att åka skidor i de konstsnösprutade delarna av Bordsjöspåren.

28 barn, varav hälften i den yngsta nybörjargruppen, skrev in sig under första dagen. Skidskolan fortsätter även fredag och lördag förmiddag, klockan 10-12.

Övade olika moment
Alla kämpade på bra under de timmar som skidskolan pågck och när det gäller den minsta gruppen kunde ledarna konstatera mycket stora framstyeg hos många av åkarna. När dagen var slut bemästrades allt från diagonalåkning till att åka i backar och hålla balansen.

För de äldre deltagarna, som redan drillats på skidor och varav många redan varit på läger i Grönklitt, väntar bara en dag till i skidskola vid Tallbacken. På lördag ska de nämligen åka till Nässjö och vara med på vinterns första skidtävling.

Smålands-Tidningen visar bildspel
Smålands-Tidningen var på plats på lägret och har både filmat och visar många bilder på sin webb. 
Läs mer i materialet i Smålands-Tidningen.

 

 

 

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0380-41010
E-post: This is a mailto link

Se all info