Hoppa till sidans innehåll

19 åkare tävlade - trippelt Aneby i H 9-10

05 MAR 2019 22:20
Än går det att åka skidor. 19 SOK Aneby-ungdomar tävlade i Eksjö på tisdagskvällen. Hjalmar Fransson vann i H 9-10 och totalt är det tre SOKA-grabbar i topp i klassen när en tävling återstår i vinter.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2019 22:20

Bildtext: En trio SOK Aneby-grabbar som ligger i topp i H 9-10-klassen när en tävling återstår, från vänster Hjalmar Fransson, klar totalsegrare, Arvid Rosander, totaltrea, och Hilmer Andersson, totaltvåa.

Eksjö SOK bjöd på härlig skidåkning med kombination av en skicrossdel och en distansdel på varje varv. I H 9-10 tog Hjalmar Fransson sin fjärde seger för året och har därmed nått maximala 80 poäng.

Bakom Hjalmar körde Hilmer Andersson in som trea och Arvid Rosander som fyra bland de drygt tio grabbarna i klassen. Det betyder att Anebytrion nu ligger på de tre första platserna i sammandraget.

Slagen med fem sek - tappade totalledningen
Felicia Fyhr hade totalledningen i D 15-16, men när hemmaåkaren Agnes Djurstedt, som Felicia haft en rad täta fighter med i vinter, nu segrade med fem sekunder, så tog också Agnes över totalledningen.

Toppåkning av Alma
En tjej som svarade för ett av vinterns bästa lopp var Alma Bülow som åkte in som tvåa i D 13-14 och därmed också befäste sin andraplats i sammandraget. Alma har undan för undan i vinter minskat tidsavståndet fram till de främsta i klassen.

Tre åkare inom nio sekunder
I D 11-12-klassen har SOKA många åkare och alla är elvaåringar. Dessutom brukar det vara knallhårt tjejerna emellan. Nu var det tre SOKA-tjejer inom nio sekunder och bäst för kvällen var Julia Eriksson med en tredjeplats.

Delad ledning i TräThore Cup
Tisdagskvällens resultat spetsade till kampen ytterligare i den interna SOKA-tävlingen TräThore Cup. Nu ligger Felicia Fyhr och Hjalmar Fransson exakt lika när två tävlingar återstår. Båda parkerar på 592 poäng av 600 möjliga.

Läs mer - resultat från zontävlingen i Eksjö 5 mars 

Läs mer - totalställningen i Höglandszonen efter fem av sex deltävlingar

Läs mer - totalställningen i TräThore Cup

Skribent: Ola Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SOK Aneby - Orientering
Jularpsvägen 6
57831 Aneby

Kontakt:
Tel: 0705346872
E-post: This is a mailto link

Se all info